Eski  Baro Başkanı Volkan Alposkay’ın başkanlığında oluşturulan 45 kişilik toplantı düzenleme komitesi, sayıları bin 900’ü bulan Cumhuriyetçi avukatları, İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri’nde perşembe günü saat 16.00’da yapılacak ‘birleşme toplantısı’na çağırdı. Seçimde, bölünmüşlüğün mağduriyetini yaşadıklarını belirten Alposkay, “Cumhuriyetçi Avukatlar’ın, yeniden güçlü şekilde bir arada olmasını sağlayacağız. Amacımız, birini lider yapmak, birini öne çıkarmak değil. Grup olarak bir arada, bütün olarak durmak ve bir dahaki seçime tek adayla, tek listeyle girebilme imkanı yaratmak” dedi.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun, son seçimi kaybeden iki üyesinden biri olan, eski başkan Özdemir Sökmen “Kişisel tercihlerden dolayı bölünme yaşandı ve bu yüzden seçimi kaybettik. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak, böyle bir toplantı yapılmaya karar verilmiş, ben de bu toplantıyı destekliyorum” dedi. Diğer isim Erdoğan Öztürker de, “Grup toplantısında, seçim sonrasını değerlendireceğiz. Ben de katılacağım. Çünkü Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun üyesiyim” diye konuştu.

Ödemiş ADD’de “Eriş” dönemi
Atatarkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi Başkanlığına  eski belediye başkanı Mehmet Eriş seçildi. Eski başkan Mustafa Toker’in aday olmadığı kongrede, Erdal Ünal ile eski belediye başkanlarından Mehmet Eriş arasında mücadele yaşandı. 133 delege oy kullandı. Eriş 71 oy, Ünal 62 oy aldı. Yönetimde; Ümran Akçaateş, Zülal Karatüfek, Selami Sönmez, Nurettin Baysal, Hamdi Halis ve Levent Başer yer aldı. 

‘Sanayicimize fuar desteği vereceğiz’
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Adayı Bayram Talay, bölge sanayicilerinin en önemli sorunlarından birinin, ihracat yapacağı, ürünlerini tanıtacağı yeni pazarlar bulmada yaşanan sıkıntılar olduğunu ifade etti. Talay, “Göreve geldiğimiz taktirde, sanayicimizin ulusal ve uluslararası ihtisas fuarlarında yerini alması için her türlü desteği vereceğiz” dedi. Talay, yönetim ve denetim kurullarına aday arkadaşlarının, şimdiden büyük bir uyum içinde çalıştığını vurguladı, “İzmir sanayisini daha üst seviyeye taşımak için yola çıktık. Kentin üstüne haksız yere yapışmış olan ataleti, dinamizme; bireysellik ve bencilliği, katılımcılık ve paylaşımcılığa dönüştürmek için adayız” diye konuştu. (Milliyet)