Cumhuriyet döneminde Danıştay, 23'üncü başkanını seçecek. Karakullukcu, 2011 yılında Danıştay Başkanlığı'na seçilmişti. Bu yıl Karakullucu, Dünya Danıştaylar Birliği Başkanlığı görevini de üstlenmişti.
 
Geçtiğimiz hafta emekliye ayrılan Karakullukcu'nun ardından seçim takvimi de işlemeye başladı. Bu hafta seçim takviminin belirlenmesiyle birlikte aday veya adayların başkanlık için müracaat etmesi bekleniyor. Adaylık başvurularının ardından ise seçim başlayacak. Danıştay Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde 156 kişi oy kullanacak. Karakullucu, Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimin ilk turunda başkanlığa seçilirken, yeni seçimde başkanın kaçıncı turda seçileceği ise merak edilen konular arasında.
 
Şuray-ı Devlet adıyla 1868 yılında Danıştay'ın kurulması, ülkede 19. yüzyılın ilk yıllarında başlayan ıslahat ve yenileşme hareketlerinin en önemlilerinden biri. 1927 yılından itibaren Cumhuriyet dönemi Danıştay Başkanları ise sırasıyla şöyle: "Nusret Metya, Reşat Mimaroğlu, İsmail Hakkı Göreli, Selahattin Odabaşıoğlu, Hazım Türegün, İbrahim Senil, Rıza Göksu, Prof. İsmail Hakkı Ülgen, Ragıp Tartan, Orhan Arif Özdeş, M. Orhan Tüzemen, Süleyman Sırrı Kırcalı, Süleyman Türkoğlu, Ekrem İspir, Hüseyin Metin Güven, Füruzan İkincioğulları, Erol Çırakman, Nuri Alan, Ender Çetinkaya, Sumru Çörtoğlu, Mustafa Birden ve Hüseyin H. Karakullucu."