Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanlığa aday çıkmadığı için seçim yine yapılamadı.

Danıştay Genel Kurulu, Başkanlık seçimi için bugün ikinci kez toplandı. Ancak adaylık için başvuruda bulunulmaması ve üyelerce de aday önerilmemesi nedeniyle Danıştay üyeleri seçime geçmeden dağıldı.

Danıştay Başkanı, Danıştay Genel Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. Gizli oyla yapılan seçimlerde ilk üç oylamada sonuç alınamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday arasında dördüncü tur oylama yapılıyor. Bu turdan da sonuç alınmazsa seçim yeniden aday gösterilerek tekrarlanıyor.

Başkan seçilebilmek için 8 yıl Danıştay üyeliği yapma şartı, 4 yıla indirilmişti. Seçime katılmak isteyenler, seçim gününden önce Danıştay Başkanlığına yazıyla başvurabilecekleri gibi toplantıda oylamaya başlanmadan önce sözlü olarak da istekte bulunabiliyor veya üyelerce teklif edilebiliyor.

Seçilecek yeni Danıştay Başkanı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.

Danıştay Genel Kurulu, bazı üyelerin haftaya yurt dışına yapacağı ziyaret nedeniyle bir sonraki hafta belirlenecek günde başkanlık seçimi için yeniden toplanacak.

12. Daire Başkanlığına seçim yapıldı

Bu arada Başkanlık seçimi için toplanan Kurul, ilk olarak 12. Daire Başkanlığı için seçim yaptı. Başkanlıkta görev süresi dolan 12. Daire Başkanı Çetin Zöngür yeniden daire başkanı seçildi.



AA