Uzan Ailesi’nin Türkiye aleyhine açtığı toplam 170 milyar dolarlık tazminat davaları bir bir sonuçlanıyor. Son olarak Libananco Davası’nda Uluslararası Tahkim Heyeti, Türkiye lehine kesin kararını verdi. Libananco Davası’nda Türkiye’den toplam 10.1 milyar dolar tazminat talep eden Uzanlar davayı kaybetse de davayla ilgili tartışmalar sürüyor. Libananco davasında Türkiye’yi Freshfield Bruckhaus Deringer Hukuk Bürosu ile Coşar Hukuk Bürosu savundu. İki şirketin dava için Türkiye’den 35 milyon dolar vekalet ücreti aldığı konuşuluyor.

Türkiye’yi Uzanlar’ın açtığı 19 milyar dolarlık Saba Fakes Davası’nda savunan ünlü tahkim avukatı Hamid Gharavi, “Türk Hükümeti, Libananco Davası’nda yanlış strateji izlediği için hukuk bürolarını zengin etti. Biz, 19 milyar dolarlık Saba Fakes Davası’nı sadece 1.7 milyon dolara çözüme kavuşturduk. Amerikalı Freshfield Bruckhaus Deringer ve Coşar Hukuk Bürosu ise Libananco için 35 milyon dolar aldı. Üstelik biz Saba Fakes’i 2 yıl önce sonuçlandırdık” dedi.

Gharavi, Uzan Ailesi’nin 7 tazminat davası için yaklaşık 30 milyon dolar harcadığını söyledi.

THY’ye haciz!

Derains&Gharavi Hukuk bürosunun yönetici ortağı Gharavi, yapılan usül hatasının Türkiye’ye oldukça pahalıya patladığını vurguladı.

Freshfield Bruckhaus Deringer şirketinin yönetici ortağı Brian King , “Uzanlar ile Güney Kıbrıslı Libananco arasındaki organik bağın hukuki olarak ispatlanması gerekiyordu. Başka şirketlerden de ciddi danışmanlık hizmeti aldık, bu nedenle aldığımız ücretin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bu parayı hak ettiğimiz kanısındayım” diye konuştu.

Şirketin diğer ortağı Martin Eimer ise “Türkiye davayı kaybetseydi, Merkez Bankası’nın hesapları, Ziraat Bankası’nın yurtdışındaki varlıkları, THY’nin uçakları gibi varlıklara haciz konulabilirdi” dedi.