HSYK yedek üyesi geldi

Deniz Feneri soruşturmasında aralarında eski RTÜk Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 yöneticilerinin de olduğu şüphelilerin tutuklanmasının ardından HSYK soruşturmayı yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren hakkında inceleme başlatmışlardı. Bu inceleme kapsamında devam eden gizli soruşturma evraklarını inceleyen müfettişler savcılardan da kendileri ile ilgili iddialar hakkında bilgi almışlardı.

HSYK’nın açtığı inceleme devam ederken Ankara Başsavcılığı’ndan soruşturmayla ilgili çok önemli bir tasarruf geldi. Başsavcı Kuriş, Basın Suçlarından Sorumlu Başsavcı Vekili Nuri Yiğit’in sorumluluğunda yürütülen soruşturma için bir başka Başsavcı Vekili Harun Kodalak’ı görevlendirdi. Bu görevlendirme yargı kulislerinde soruşturmanın bundan sonraki aşamalarını etkileyebilecek önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bakanlık listesinden girmişti

Kodalak, Ankara Cumhuriyet Savcısı iken Adalet Bakanlığı listesinden girdiği HSYK üyeliği seçimlerinde HSYK yedek üyesi olmuştu. Bunun ardından HSYK, Kodalak’ı Başsavcı Vekilliğine getirmişti. Kodalak, başta telefon dinlemelerle ilgili MİT ve Emniyet görevlileri ile ilgili soruşturma olmak üzere çok sayıda kritik soruşturmaya imza atmıştı. Kodalak, Türkiye’deki tüm iletişimin izlenmesine ilişkin mahkeme kararları aldıran MİT ve Emniyet görevlileri hakkında verdiği takipsizlik kararlarıyla dikkat çekmişti.



Kemal GÖKTAŞ/Vatan