Aydın Barosu Didim Temsilciliği üyesi bir grup avukat, Didim Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde avukatlara yönelik gerçekleşen sert müdahaleye tepki gösterdi.

Aydın Barosu Didim Temsilcisi Şükrü Ulusoy, yaptığı açıklamada; "Yaşadığımız süreçte birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Türk milleti özel hayatlarına kadar müdahale edilmesine, düşünce ve ifade özgürlüğü temelinde, özgür birey, eşit yurttaş, katılımcı, çoğulcu, demokratik yönetim, çevrenin korunması, eksiksiz demokrasi, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti talepleri tüm Türkiye içindir. Bu talepler tüm Türkiye'de yaşayan insanlarımızın hak ettiği evrensel insan hakları çerçevesinde demokratik ve evrensel hukuk

normlarına uygun, çağdaş, özgür birey yaratma talepleridir. Bu taleplerin yarınımız olan, Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler tarafından dile getirilmesi sevinilmesi gereken sahiplenilmesi gereken bir gerçektir. Son dönemde kamuoyu tarafından dikkatle izlenen davalarda görev yapan meslektaşlarımız hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır. Her gün adliyelerde olan, her gün duruşmalara çıkan meslektaşlarımız hakkında yakalama kararı çıkartılması sadece programlı bir yıldırma faaliyetidir. Gözaltına almada, gözaltına alma talimatı vermede hukuksuzdur. Hukuka aykırı davranışlarda bulunanlar hakkında şikayet hakkımızı kullanacağımızı ve takipçisi olacağımızı bir kez daha duyururuz. Aristo'nun dediği gibi adalet ilkin devletten gelmelidir. Çünkü hukuk, devletin toplumsal düzenidir. Bu düzenin bozulmasına izin vermeyeceğiz. 11 Haziran 2013 maalesef tarihimize kara bir gün olarak geçmiştir" diye konuştu.