Diyarbakır Barosu'nun başkanlığına yeniden Mehmet Emin Aktar seçildi. İki adayın yarıştığı seçimde Aktar 282, rakibi Tahir Elçi ise 259 oy aldı.

Diyarbakır Baro Başkanlığı ve yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi için yapılan seçim, iki gün sürdü. Cumartesi günü yönetim kurulu adayları belirlenirken, ikinci gün yönetime girecek adaylar ile başkanlık için oylama yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda yapılan seçimi Mehmet Emin Aktar 23 oy farkla önde tamamladı. Oylamada Diyarbakır Barosu'nun yeni yönetimi de belirlendi.

Avukat Selahattin Çoban'ın birinci olarak seçildiği yönetime şu isimler girdi: "Halit Advan, Gazanfer Abbasioğlu, Serhat Eren, Cihan Aydın, Süleyman Bilgiç, Zülfü Demir, Sertaç Buluttekin ve Esat Aktaş."

Yönetim kurulu seçiminde Devrim Barış Baran ile Abdurahim Ay, aynı oyu aldı. Daha kıdemli olduğu için Baran'ın ismi listeye yazıldı; ancak kesinleşmedi. Avukat Ay'ın yapacağı itirazın değerlendirilmesinden sonra yönetim kuruluna girecek son isim de belirlenmiş olacak.



CHA