Açılan bir davanın, yapılan bir şikayetin ne kadar sürede sonuçlanacağının yargıdaki en önemli konulardan olduğunun altını çizen Bozdağ, bütün cumhuriyet savcılıklarında, mahkemelerde başlatacakları uygulamayla açılan davanın, yapılan şikayetin başvuru anında ne kadar sürede sonuçlanacağının kişiye bildirileceğini aktardı.

Adalet Bakanı Bozdağ, böylelikle hakim ve savcıların kendilerini vatandaşın denetimine açmış olacağını, işlerin uzamasının önüne geçileceğini ifade ederek, 'Söz verilen tarihte işlerin bitmemesi halinde disiplin hükümleri devreye girecektir. Oradaki tarihlere riayet halinde mükafatlandıran düzenlemeleri de faaliyete sokacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim' dedi.

Avukatlar arasından hakim ve savcı alınması uygulaması başlatılacak

Yargıya güveni artırmak için ciddi çalışmalar yapacaklarını bildiren Bozdağ, yargıya güvenin sadece hakim ve savcıların doğru karar vermesiyle ya da kanunların çok iyi olmasıyla tesis edilemeyeceğini kaydetti. Yargıya güvenin hem kanunların çok iyi olması hem hakim ve savcıların çok iyi yetişmesi ve başka pek çok şeyle bağlantısı bulunduğuna vurgu yapan Bozdağ, şunları söyledi:

Doğrudan Hukuk Fakültesi mezunlarının hakim ve savcı olmasına son

'Yeni dönemde bu anlamda yargı görevi yapanların okudukları hukuk fakülteleri, sınavı kazanma süreçleri, meslek öncesi eğitimleri ve meslek içi eğitimleri olmak üzere eğitim düzenini baştan aşağı yenileyen, yeniden ele alan ve bu konuda standardı Avrupa ve Amerika düzeyinde Türkiye'ye taşıyan adımı atacağız. 

Bu konudaki çalışmalarımız son noktaya geldi. 'Hakim ve savcıların mesleğe hazırlanmalarında da yeni uygulama başlatacaklarını belirten Bozdağ, bundan sonra doğrudan hukuk fakültesi mezunlarının hakim savcı olmasına son verileceğini, avukatlar arasından hakim ve savcı alınması uygulamasının başlatılacağını aktardı.