Eski hakim Habil Kahraman 18 Ocak 2015 Pazar günü, tutuklu 3 polisi soruşturma dosyasını görmeden apar topar tahliye etti. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün FETÖ’nün yargıdaki yapılanmasının araştırdığı, kamuoyunda “yargının sivil imamları” olarak bilinen soruşturmasında, Kahraman’ın da adı geçti. 

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Kahraman’ın FETÖ/PDY isimli örgüt içerisinde “Gaybubet Birimi” sorumlusu olduğu iddia edilen eski hâkim Ali Çetin ile 12 Ocak ve 21 Ocak 2016 tarihindeki ByLock üzerinde yaptığı iddia edilen çarpıcı yazışmalara da ulaşıldı. Sözkonusu yazışmalarda, Kahraman tahliye kararını örgütün talimatıyla verdiğini ve kendisini imha ettiğini vurguluyor. 

PENSİLVANYA’DAN HEDİYE GELMİŞ

Kahraman, aynı yazışmada, verdiği tahliye kararı nedeniyle Fetullah Gülen’den kendisine ‘takke ve gömlek gönderildiğini’ anlatıyor. 

Savcı Mehmet Tamöz’ün FETÖ’nün yargı yapılanmasına ilişkin hazırladığı iddianamede ise halen tutuklu olan Kahraman’ın, avukatlar için hâkimlik sınavında soruları önceden alan isimlerden biri olduğu belirtildi. 

Savcı Tamöz iddianamede, Kahraman’ın “hukuk tarihinde görülmeyecek şekilde soruşturma dosyasını görmeden, incelemeden örgütün talimatları doğrultusunda örgüt mensuplarının tahliyesini gerçekleştirmek için hafta sonu tahliye kararı verdiği anlaşılmaktadır” tespitinde bulundu. 

İŞTE O YAZIŞMA

Habil Kahraman:
Bu arada hocaefendiden bir takke bir tefarik ve bir gömlek geldi

Ali Çetin: Güle güle kullan

Habil Kahraman: Görevimiz tehlikedeki gözlüğü takıp 5 saniyede kendi imha ettiği gibi biz de bi karar verdik görevimiz bitti.