Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri sonuçlandı.

İstanbul Barosu Başkanlığı'nı ikinci kez kazanan Durakoğlu, yaptığı açıklamada, genel kurulun avukatlara yaraşır biçimde son derece tartışmalı ve seviyeli geçtiğini söyledi.

Aday olan bütün grupların, Türkiye'nin hukuk devleti, yargısının bağımsız ve tarafsız olabilmesi için ağız birliği içinde olduklarını vurgulayan Durakoğlu, "Bu genel kurulun değinilmesi gereken en önemli sonucu budur. Seçimler yapılır, kazanılır. Ancak kim kazanırsa kazansın bu ağız birliğinin çıktığının bilinmesi gerekiyor." diye konuştu.

Yargı bağımsızlığının sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Durakoğlu, şöyle devam etti:

"Yeri geliyor bıçaklanıyoruz, yeri geliyor zorlanıyoruz, yeri geliyor öldürülüyoruz. Katillerimizin bulunamadığı, bulunmadığı dönemler yaşıyoruz. Böylesine büyük sıkıntılar çekildiği bir dönemde de bu genel kuruldan çıkan sonuç bu noktaya tepkinin işaretidir. İstanbul Barosu kendi genlerinde var olan, Orhan Apaydınlardan gelen bir büyük mücadele geleneğini de devam ettirecektir. Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri ile değerleri konusunda hassasiyet taşıyan bir grubuz. Bu mücadeleyi tüm gruplarla yapacağız."

Seçim sonucunu da değerlendiren Durakoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kazanmak beklediğim bir sonuçtu. Bizim kendi içimizde yeni bir değerlendirme yapma ihtiyacını duyuran bir sonuçtan söz ediyoruz. Son derece pervasızca açılan hukuk fakültelerinin, barolara çok fazla avukatı yüklemiş olması nedeniyle çıkan tabloyu şimdi bizim doğru değerlendirmemiz gerekiyor. Bu mesaj birileri için bir mesajsa, önce bizim için mesajdır. Ve bu mesaj alınmıştır. Gereği de yönetimler tarafından yerine getirilecektir."

Dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu’nda seçim heyecanı sona erdi. Resmi olmayan sonuçlara göre; mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu 8077 oy ile yeniden seçildi.  
 

Sonuçlar şöyle;

*ÖNCE İLKE ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU: Avukat Mehmet Durakoğlu -  8077 oy (%30,72)

*ÖNCE İLKE CAĞ YÜKSELİŞ HAREKETİ: Avukat Hasan Kılıç - 6856 oy (%26,07)

*AVUKAT HAKLARI GRUBU: Avukat Mustafa Gökhan Ahi  - 2488 oy (%9,46)

*BARODA DEĞİŞİM VE GELİŞİM HAREKETİ: Avukat Talat Canpolat - 2407 oy (%9,15)

AVUKAT FİKRET İLKİZ -  2238 oy (%8,51)

* ÖZGÜRLÜKÇÜ NDEMOKRAT AVUKATLAR: Avukat E. Eren Keskin  1645 oy (%6,26)

* İSTANBUL MİLLİYETÇİ AVUKATLAR GRUBU Avukat Kaptan Yılmaz  - 1203 oy (%4,58)

*AVUKAT HAREKETİ: Avukat Başar Yaltı  - 965 oy (%3,67)

*ORTAK HEDEF PLATFORMU: Avukat Cem Kaya Karatün - 399oy (%1,52)

*AVUKAT ÇİĞDEM KOÇ - 16 OY (%0.06)

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, Baro'ya kayıtlı 41 bin 462 avukattan 26 bin 294 kişi, 105 sandıkta oyunu kullandı.

Durakoğlu'nun başkanlığını yapacağı İstanbul Barosu'nun yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

"Saime Nazan Moroğlu, Muazzez Yılmaz, Cengiz Yaka, Ali Gürbüz, Selahattin Meriç, Sinan Naipoğlu, Burcu Aslan, Ayça Özok Ener, Mehmet Emre Elçi, Yasemin Babayiğit."

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi bugün oy verme işlemiyle başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen başkanlık yarışında, bugün saat 09.00 itibariyle oy verme işlemi 17.00'de sona erdi.

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimlerinde, kayıtlı 41 bin 77 seçmenin oy kullanması için 105 seçim sandığı kuruldu.

10 BAŞKAN ADAYI YARIŞTI

Mevcut İstanbul Barosu Başkanı ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu başkan adayı Mehmet Durakoğlu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Hasan Kılıç, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Kaptan Yılmaz, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu adayı Eren Keskin, Ortak Hedef Platformu adayı Cem Kaya Karatün, Baroda Değişim ve Gelişim Grubu adayı Talat Canbolat, Avukat Hakları Grubu Başkan adayı Gökhan Ahi, Avukat Hareketi Başkan adayı Başar Yaltı ve bağımsız adaylar Fikret İlkiz ve Çiğdem Koç başkanlık için yarıştı.


DURAKOĞLU KİMDİR?

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Uyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012, 2012-2014 ve 2014-2016 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
 

İstanbul Barosu başkanını seçiyor

İstanbul Barosu başkanını seçiyor