3 çocuk babası Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çömük, 1982 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanındaki adliyelerde görev yaptı. Adana Adliyesi’ne 2010’da atanan Savcı Çömük, 8 yıl boyunca hem kendi nöbetini hem de hasta olan, mazereti bulunan, izinde olan birçok meslektaşının nöbetini tuttu. Ortalama yılda 12 nöbet tutan Cumhuriyet Savcılarının olduğu Adana Adliyesinde Çömük, bu süre içinde yaklaşık 500 nöbet tutarken, 2 bine yakın da otopsi yaptı. Bu sayıyla Türkiye’nin en çok nöbet tutan ve otopsi yapan savcısı olduğu belirtilen Çömük, yaş haddinden emekliye ayrıldı.

‘EFSANE SAVCI’ OLARAK ANILIYORDU 

Adliyede ‘efsane savcı’ olarak anılan Çömük’ün emekliye ayrılması nedeniyle Adana Göltepe Eğitim Tesisleri’nde veda yemeği düzenlendi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak ile çok sayıda yargı mensubunun katıldığı veda yemeğinde konuşan Savcı Çömük, görev yaptığı süre boyunca adalet sistemine olan güveni arttırmaya çalıştığını söyledi. Adana Adliyesi’nden ve mesleğinden çok mutlu ayrıldığını kaydeden Çömük, “Adaletli olarak mesleğimi yüceltmenin ve bayrağı ülkemin gençlerinin eline bırakmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çalışmayı çok seviyorum ancak zorunlu olarak emekliye ayrılıyorum. Bana gösterilen ilgiden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

BAŞSAVCI’DAN VEDA EDEN SAVCIYA ŞİİR

Veda yemeğinde konuşan Başsavcı Ali Yeldan da, Mehmet Çömük’le birlikte çalışmaktan onur duyduğunu belirterek, “Mesleğimizin yüz akı Mehmet Çömük savcımızla ne kadar iftihar etsek azdır. Ben kendisine adliyemiz adına, emekleri adına, Adli Tıp Kurumu kapısındaki evladını, annesini, babasını yitiren insanlarımıza göstermiş olduğu şefkat adına teşekkür ediyorum. Onun emekliye ayrılması bizim için, yargı camiası için büyük kayıp. Emeklilik hayatında eşiyle, çocuklarıyla, torunlarıyla mutluluk, sağlık ve huzur diliyorum” dedi. Başsavcı Yeldan, veda yemeğinde savcının emekliye ayrılması nedeniyle yazdığı ‘Giderken Savcı Çömük’ başlıklı içinde “Adli Tıp’ın kapısında/Toplantının sol başında/Her zaman 18 yaşında/ Bulunur Savcı Çömük” dizelerinin de bulunduğu şiirini de okudu. Konuşmaların sonunda, Savcı Mehmet Çömük’e aralarında ceza infaz kurumlarında hükümlülerin de yaptığı ürünlerin bulunduğu çeşitli anı hediyeleri verildi. Duygu dolu anların da yaşandığı veda yemeğinde, meslektaşları da Savcı Çömük’le ilgili yaşadığı anılarını anlattı. ‘Efsane Savcı’ Adana Adliyesi’ndeki çalışma arkadaşlarıyla tek tek vedalaşıp görevinden ayrıldı. (hukukihaber.net)