Vergi rekortmenleri listesine her yıl çok sayıda avukat da giriyor. Aylık ekonomi dergisi Turkishtime’ın “En çok kazanan avukatlar” listesinde yer alan isimlerin yıllık ortalama kazancı 4.6 milyon TL’yi buluyor. 

NASIL HESAPLANDI?

Turkishtime, avukatların gelirlerini hesaplamak için ödedikleri gelir vergilerini baz aldı. Tahakkuk eden vergi üzerinden emsal gelir hesaplandı.

En çok kazanan avukatların uzmanlık alanlarına baktığımızda ticari davalar ve özellikle şirket satın alma ve birleşmelerin öne çıktığı görülüyor.  

Zirvedeki avukat Ahmet Pekin'in aylık geliri 2 milyon TL'yi geçiyor. İkinci sırada ise Esin-McKenzie Avukatlık Ortaklığı Kurucusu İsmail Esin yer alıyor. İsmail Esin, en son Abraaj-Hepsiburada.com, Ideal Standart-Ece Banyo, Carlyle-Medical Park, Zomato- Mekanist birleşmesi gibi birçok önemli şirket evliliğinin hukuki danışmanlığını üstlendi. 

Üçüncü sırada yıllık 13 milyon TL kazancı ile Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu yer alıyor. 1981 yılında Doğuş Grubu'na katılan Kurutluoğlu, hala Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Grubun Baş Hukuk Müşaviri olarak görevlerini sürdürüyor. 
(x) İsmail Esin’in geliri bir röportajda verdiği bilgiye dayanmaktadır. ABD’li ortağı McKenzie ile ortak cirosudur.

(Kaynak: Esra Kızıltan - Turkish Time Dergisi)