Adana Adliyesi'nde bir dönem çaycılık yapan hükümlü tarafından aşkına karşılık vermediği için öldürülen 3. İş Mahkemesi zabıt katibi Derya Boğa (33) göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Baba evinde beyaz gelinlik ve kırmızı duaklara sarılan Boğa'nın yakınları katil zanlısının idam edilmesini istedi.

Küçükoba Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine katılan Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, cinayeti kınadı. Basın mensuplarına açıklama yapan Erbek, olayı kınamakla yetinmeyip, Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırdıklarını kaydetti.

Hükümlülerin adliyede kendilerini yargılayan ve mahkum eden hakim, savcı, avukat ve çalışanlara çay servisi yapmasını son derece yanlış bulduklarını dile getiren Erbek, bunun kabullenecek bir şey olmadığını belirtti. Erbek, şunları söyledi: "Bu sorun daha önce Adalet Bakanlığı'na bildirilmiş. Cinayetin dışında tacizler de oluyor. Kolu, bacağı jiletli insanlar adli personeline servis yapıyor. En ufak bir itirazda çok sert tepkilerle karşılaşıyoruz. Bakanlığın bu meseleye tanık olmalarını istiyoruz. Belki Adalet Bakanlığı'nda bu sıkıntı yaşanmamış olabilir. Fakat yerel mahkemelerde ciddi bir problemdir. Bizler büyük infial içindeyiz. Bu uygulamaya son verilmelidir. Daha önce oda sistemi vardı. Biz kimin çay getireceğini bilirdik. Şimdi 3-4 ayda bir bu hizmeti veren kişiler değişiyor. O gün cezaevi yönetimi bir mahkum bulamamışsa, elindeki en uygun olanı gönderiyor. En uygun mahkum böyle kanlı katil olabilir. Şiddetle kınıyoruz. Bakanlığı göreve davet ediyoruz."

Bıçaklanma sırasında Derya Boğa'nın yanında bulunan avukat arkadaşı İlkay Özakın'ın olayın şokundan kurtulamadığı görüldü. Kızın katil zanlısı Deniz Ç.'nin eşine ve kayın babasını öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığı Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde toplam 25 yıl ceza aldığı kaydedildi. 8 yılıdır cezaevinde kaldığı belirtilen Deniz Ç.'nin 'iyi hali' nedeniyle bir süre Adana Adliyesi'nde çaycılık yaptığı ifade edildi. Zanlı Deniz Ç.'nin cinayeti izindeyken işlediği belirtildi. (CİHAN)