Gaziantep'te hiçbir şeyin imkansız olmadığını gözler önüne seren doğuştan iki kolu olmayan 25 yaşındaki avukat Mehmet Emin Budak'ın yaşama sevinci ve meslek aşkı engelini unutturuyor. Adliyeye girdiği zaman engelini unuttuğunu vurgulayan Budak, "Engelli arkadaşlar eve kapanıp ağlarsanız, bu hiçbir şeye çare değil. Kendi kendinizi tüketiyorsunuz. Bence daha onurluca olan dışarıya çıkıp yaşamla mücadele etmek, ayakta kalabilmektir" dedi.

Hayatın kendisinin bir engel olduğunu ve sürekli zorluklarla mücadele edildiğini söyleyen Budak, "Hayat insanların önüne her zaman engel çıkarır. Engelli ya da engelsiz ol fark etmez sürekli sorunlar ve sıkıntılar oluyor. Ne kadar sıkıntı ve zorluk çıkarsa çıksın bunları aşmak zorundayız. Köşeme çekilip ağlamak istemiyorum. Özellikle engelli arkadaşlar, eve kapanıp ağlarsanız, bu hiçbir şeye çare olmaz. Bence daha onurluca olan dışarıya çıkıp mücadele etmek" diye konuştu.

Hukuk fakültesinden mezun olmadan önce adliyede memurluk yaptığını söyleyen Avukat Budak, "Engelli EKPSS dediğimiz bir uygulama var. Bu sınavı dünyada ilk uygulayan ülke Türkiye. Bu sınavı farklı yapan şey her engelli kendi engel grubuna ve eğitim durumuna göre eşit şartlarda çalışıyor. Ben bu sınava girerek adliyede memurluğa başladım ve yaklaşık 2 yıl görev yaptım. Özel bir üniversitede hukuk fakültesini bitirince avukatlığa başladım" şeklinde konuştu.