11 gizli tanık... Erzincan'daki Ergenekon iddianemesi, onların ifadeleriyle şekillendi. Herbiri 14 sanığa yönelik ciddi suçlamalar içeriyor.

En önemli gizli tanık Efe... Üst düzey bürokrat olduğu belirtiliyor. Onun ifadeleri, kendisine kene ile suikast yapılacağını savunan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un iddilarıyla örtüşüyor.

Savcı tutuklu başsavcı İlhan Cihaner'le sık sık görüştüğünü söyleyen Efe ifadesinde, "Cihaner Erzincan'daki cemaat ve tarikatların kökünü kazıyacağını söylüyordu" dedi.

Ve Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen irticayla mücadele eylem planının Erzincan'daki bazı adli ve askeri birimlerce uygulamaya konulduğunu ileri sürdü.

Gizli tanığın iddiasına göre, kentte geçen yıl 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk tarafından seminer adı altında darbe toplantısı yapıldı.

İrticayla mücadele eylem planında imzası bulunduğu ileri sürülen Dursun Çiçek ve Cihaner de oradaydı. İddianameye göre, gizli tanık Efe, toplantıya katılan rütbeli personeli ayrı ayrı teşhis etti.

Cihaner'in adliyeden başlayarak fişleme yaptığını öne süren gizli tanık Efe, astsubay Şenol Bozkurt tarafından başsavcıya bir CD iletildiğini iddia etti, "CD'de cemaat ve tarikatlarla ilgili bilgiler ile aralarında bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu birçok kişinin ses kaydı varmış" dedi.

Gizli tanık Munzur, sanık astsubay Şenol Bozkurt'un, eski İliç Savcısı ve kentteki cemaatlere yönelik  komplo kurmak için plan yaptığını ileri sürdü.

Şenol Astsubay'ın emirleri Albay Recep Gençoğlu'ndan aldığını söyleyen tanık, Albay Dursun Çiçek'i fotoğrafından teşhis ederek, havalimanından karşılayıp Erzincan'a getirdiğini ve işyerinde sohbet ettiğini de iddia etti.

Tanık X, sanık askerlerden birinin kendisine, Erzincan baraj gölünde bulunan mühimmatlarla polise komplo kurmak için gizli tanık olmayı önerdiğini söyledi. Plana göre, tanık X  mühimmattı polisin koyduğunu söyleyecekti.

Bir dönem jandarmaya da muhbirlik yapan gizli tanık 'Erzincan' ise  Başsavcı Cihaner'in kendisini tehdit ettiğini savundu, "Cemaate ait ev, yurt ve eğitim kurumlarına silah, mühimmat ve benzeri suç unsurlarını yerleştirmemi istedi" dedi.. Bu iş için kendisine 800 bin TL önerildiğini iddia etti.

"Kadınlarla tuzak ve şantaj, bir savcının kaza kurşununa hedef seçilmesi planı, darbe sonrası makam vaadleri, 9 askerin şehit düştüğü terör saldırısyla ilgili kuşkular" ve daha fazlası. İddiaların hepsi, iddaname tanık ifadesi olarak girdi.

CNN TÜRK