Meslek öncesi eğitim sürelerini tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 11. Dönem 344 adli yargı hakim ve savcı adayının ad çekme töreni Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, HSYK üyeleri, askeri yargıdan temsilciler, mesleğe atanacak hakim ve savcı adayları ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devlet büyüklerinden gelen mesajlar okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, mesleği layıkıyla yapacağınızdan bir kuşkuları olmadığını söyledi. Adaletin toplumların ayakta durmasını, bir arada yaşamasını sağlayan temel faktörlerden biri olduğunu dile getiren Ergin, 'Adalet mülkün temelidir' sözünün ise burdan çıktığını ifade etti. Ergin, şöyle devam etti: "İnsan hakları ve hukuk çerçevesinde sizler karar vereceksiniz. Tüm dünyada yaşanan hukuki gelişmeler ve içtihatlar ülkemiz hukukuna yansıtılması oldukça önemlidir. AİHM kararlarının da yansıtılması önemlidir. Hukuk devletinde yargı bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Her türlü güç merkezlerinden gelecek olan yönlendirme etkilere karşı bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Bu nedenle sadece hukuka bağlı olmalısınız."

"2023 YILINDA TÜRKİYE'NİN ADALETTE DE DÜNYAYA ÖRNEK OLMASINI UMUYORUM"

Yargının işyükünün azaltılmasına ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Bakan Ergin, ikinci paket çalışmalarının devam ettiğini belirtti. UYAP üzerinden tartışma platformu açıldığını dile getiren Ergin, tüm hakim, savcı ve vatandaşların görüşlerinin alınmaya devam ettiğini vurguladı. Tüm alanlanlarda olduğu gibi 2023 yılında Türkiye'nin adalette de dünyaya örnek olmasını umduğunu ifade etti.

Dönem birincisi Nilifer Aydın ise 'geç gelen adalet adalet değildir' ilkesini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurguladı. Yeniliklere her zaman açık olacaklarını dile getiren Aydın, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ise dereceye girenlere plaket verildi. 11. Dönem 344 adli yargı hakim ve savcı adayının görev yerlerinin kura çekimi yapıldı. Bilgisayarın kura putonuna ise Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Sadullah Ergin, "Mesleğin ilk basamağına adım atacaksınız. Görev yerlerinde ve meslek yaşamları boyunca başarılar diliyorum. Gönüllerince yaşam diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun." diyerek bastı.


Cihan