Erzincan Barosu Başkanlığı’nın yayın organı ''Erzincan Barosu Dergisi''nin, 1 Mayıs 2015 tarihli ilk sayısı çıktı. 

Erzincan Barosu Başkanı Cemalettin Özer, dergi için kaleme aldığı 'merhaba' yazısında adalet vurgusu yaptı.

Uzun zamandır hayalini kurdukları dergiyi çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Özer, "Hukukun üstünlüğünden, yargı bağımsızlığından, meslek etiğinden taviz vermeyen, topluma hizmet etme ve katkıda bulunma anlayışından hiç ayrılmayan ve adalet düşüncesinin tesisi için çalışmayı hedef edinmiş baromuz adına büyük emeklerle hazırlanan baro dergisinin bilim ve hukuk alanına katkı sunacağından kuşkumuz yoktur" diye konuştu. 

Avukatların, yargı erki içinde halkı temsil ettiğine dikkat çeken Özer, şöyle devam etti;

"Sadece mesleki kalkınma, onur ve vakarın korunması, çalışma disiplininin ve ahlakının takip edilmesi değil; hak ve özgürlüklerin korunması, kollanması ve geliştirilmesinde baş aktör olmasının da sağlanması zorunludur. Avukat mesleğini yüceltmek, insan hak ve özgürlükleri eşiğini de yükseltmek anlamına geldiği hepimizin malumudur. Baro dergimizin bu amacı tesis etmede önemli bir rolü olacağı eminiz."

Bu arada, derginin yayın kurulunda Baro Başkanı Av. Cemalettin Özer'in yanı sıra Av. Çağatay Çağan, Av. Ferhat Bulut, Av. Mustafa Karatay, Av. Deniz Geyik ile Av. Şeyda Nur Adıgüzel Sarıgül yer alıyor. 

ERZİNCAN BAROSU DERGİSİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

(Hukukihaber.net)