İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi hakimiyken Kütahya'ya atanan ve ardından da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl hakkında bir süre önce Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri önceki gün Karaçöl'ü Kütahya'da gözaltına aldı. İstanbul'a götürülen Karaçöl dün Bakırköy Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy çokluğu ile serbest bırakıldı.

Tekrar Kütahya'daki evine gelen eski hakim Süleyman Karaçöl'ün serbest bırakılmasına Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner itiraz etti. Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi savcının itirazını yerinde bularak Karaçöl'ün tutuklanması amacıyla hakkında yeniden yakalanma kararı çıkarılmasına karar verdi.

Tutuklama kararının çıkması üzerine Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu gece Karaçöl'ün oturduğu Zafertepe Mahallesi'ndeki evine gitti. Polislerin arasında eski hakim Süleyman Karaçöl'ün İstanbul'da görevliyken hakkında Ergenekon davasında tutuklama kararı verdiği emniyet amiri Servet Kaynak da yer aldı. Kaynak geçen 12 Eylül'de de Karaçöl'ü yine Kütahya'da gözaltına almıştı.

Bu gece eve giden polisleri kapıda Süleyman Karaçöl'ün avukatı, yakınları ve meslekten ihraç edildiği belirtilen bir hakim arkadaşı karşıladı. Avukat, polislere eve yarın gündüz saatlerinde savcıyla beraber gelmeleri istedi. Kısa süren diyalogun ardından Karaçöl evden dışarı çıkarak ekip otosuna bindi. Karaçöl polisler tarafından ilk olarak sağlık raporu için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Karaçöl bir basın mensubunun 'İkinci yakalama kararı için ne diyorsunuz?' sorusuna 'Bilmiyorum. Gidince göreceğiz. Dosyayı incelememiz lazım' yanıtı verdi.

KARAÇÖL'DEN TWEET: VATAN SAĞOLSUN

Hastaneden sağlık raporu alınan Karaçöl daha sonar Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Karaçöl'ün cep telefonundan 'Telefonumu kapatıyorum. Vatan sağolsun' şeklinde tweet attığı öğrenilirken işlemlerinin ardından bu gece polisler tarafından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.