Adliye binası önünde toplanan ve 100'e yakın avukatın katıldığı basın açıklamasında konuşan Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, İstanbul'da avukatlara yönelik polis saldırısını kınadıklarını söyledi. Öztekin, açıklamasında şöyle dedi:

"Çağlayan Adliyesi'nde yapılan saldırıları avukatlara yapılmış olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz. Unutmayalım. Devasa binalar yapılıp Adalet Sarayı olarak nitelendirilebilir. Ama bu binaların içinden avukatlar saldırı ve şiddetle yaka paça, sürüklenerek dışarı çıkartılırsa, gerçekte adalet çıkartılmış olur. Dün Çağlayan'da aslında adalet dışarı çıkartılmıştır. Avukatlar toplumsal savunmanın temsilcileridirler. Saldırı bu bağlamda 15 gündür zulme ve adaletsizliğe karşı direnen ve fiilen her türlü şiddete maruz kalan topluma da yapılmış sayılır. Bu saldırılarla toplumsal savunmanın temsilcileri olan avukatlar üzerinden topluma bir mesaj verilmektedir. Toplumda 'sizi savunacak avukatlara bile neler yapıyoruz' şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Avukatların Adliyelerin içinden tartaklanarak, dövülerek, cübbeleriyle sürüklenerek, hatta cübbeleri yırtılarak, yaka paça gözaltına alındığı bir ülkede artık hiç kimse temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğundan bahsedemez. İleri demokrasiden bahsedenlerin aslında ileri bir dikta ve korku rejimini, faşizmi hayata geçirdikleri açıktır."

Başkan Rıza Öztekin, Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesi haline dönüştürülmek istendiğini öne sürdü. Öztekin, "Bu zamana kadar yaşanan olaylarda ölenler var, bir de polis memuru düşerek vefat etti. 10 yurttaşımız gözünü kaybetmiş, 18 kişi kafa travması sonucu yoğun bakımda. Bunlardan birisi de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor. 48'i ağır 5 bin kişi yaralı Türkiye'de. 7 bin kişi de gazdan etkilenmiş. Bin kişi gözaltına alınmış. Ben soruyorum biz savaşta mıyız? Bize bu manzarayı yaşatan zihniyet sorgulanacaktır. Biz savaşta değiliz. Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesi haline dönüştürmek üzeresiniz" diye konuştu.