KAMUOYUNDA ERGENEKON OLARAK BİLİNEN DAVANIN 278. DURUŞMASINDA SAVUNMA GÖREVİNİ YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZA KARŞI YAPILAN HAKSIZ UYGULAMALARI, BASKI VE ŞİDDETİ ESKİŞEHİR BAROSU OLARAK KINIYORUZ.

Kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen davanın 278. duruşmasında  savunma görevini yapan meslektaşlarımıza yapılan  haksız ve hukuka aykırı uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. Savunma görevini yaptığı sırada bazı Meslektaşlarımız Mahkeme Heyeti tarafından çağrılan görevlilerce tartaklanarak ve şiddet uygulanarak dışarı çıkartılmıştır. Av. Celal ÜLGEN ve Av. Hüseyin ERSÖZ ile diğer meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı tüm  avukatlara yapılmış addediyoruz ve kınıyoruz. Bazı meslektaşlarımızın bu saldırıda  rahatsızlandığı ve yaralandığı bilgisi verilmiş olup kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi  de iletiyoruz.

Avukatlar yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. Yani savunma görevi bağımsız ve serbestçe yapılmalıdır. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırı avukatın yasalarla tanımlanan varlık sebebini yok saymaktır. Avukatı yok  saymak  ,savunmayı , savunma hakkını, adil yargılamayı, bağımsız yargıyı, Hukuk Devletini, Adaleti yok saymaktır.

Avukatlar toplumsal iddianın karşısında toplumsal savunmayı da üstlenmişlerdir. Avukatlar bu anlamda toplumsal savunmanın da temsilcileridirler. Yapılan bu haksız uygulama  sadece bu uygulamaya maruz kalan  meslektaşlarımıza değil diğer  meslektaşlarımıza  ama  en önemlisi savunmasını üstlendiğimiz  topluma karşı yapılmıştır.

Mahkeme Heyeti Türk Milleti adına yargılama yaptığını  söylemektedir. Anayasadan kaynaklanan bu çok onurlu görevin gereğini de yapmak gerekir elbette. Avukatlar  da  toplumsal savunmanın temsilcileridir.  Türk Milleti adına yargılama yaptığını söyleyen  Mahkemeye,  Türk Milleti duruşmaların aleniyetine rağmen girememekte, girmeye çalışanlar baskı ve şiddet görmektedirler.

Duruşma Salonunda da  Mahkeme Heyetinin talimatıyla avukatların savunma görevini yapması engellenmektedir. Adına yargılama yaptığınızı söylediğiniz Türk  Milleti  bu hukuksuzlukları asla tasvip etmeyecektir. Yassıada ,12 Eylül Dönemi Mahkemelerinde bile avukatlara  bu kadar ağır haksızlıklar yapılmamıştı. Socrates’ten beri tarih  haksız  ve hukuksuz yargılamaları yapan yargıçların adını bile  yazmamakta , hukuksuzluğa direnen savunmaları ve bu savunmaları yapanları yazıp hatırlamaktadır. Silivri yargılamaları da tarihe  bu şekilde geçecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

Kamuoyuna saygılarımızla. 13.03.2013

                        ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI
                        Av.RIZA ÖZTEKİN


hukukihaber.net