Zonguldak'tan 4 aylık geçici görevle Şanlıurfa Adliyesi'ne atanan ve hemen ardından Twitter hesabından attığı tweetler nedeniyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla görevinden uzaklaştırılan Hakim Kemal Karanfil'in, açılan soruşturma kapsamında Zonguldak'taki evi arandı. Hakim Karanfil, Twitter hesabından evinde arama yapılmasına tepki gösterdi.

ESKİŞEHİR'DEN ZONGUKDAK'A ORADAN ŞANLIURFA'YA


Eskişehir Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaparken geçen yıl 15 Ocak'ta isteği dışında Zonguldak 2'nci Asliye Hukuk Hakimliği'ne atanan Kemal Karanfil, HSYK kararıyla 4 aylığına Şanlıurfa Adliyesi'nde görevlendirildi. Geçen 24 Şubat'ta Şanlıurfa'ya giderek görevine başlayan Karanfil, hemen ardından 1 Mart'ta HSYK 2'nci Dairesi'nce, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından attığı tweetler nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında tedbiren görevden uzaklaştırıldı. Dün de açılan soruşturma kapsamında Hakim Karanfil'in Zonguldak'ta bulunan evi arandı.

"BİR HAKİM EVİNİN ARANMASI NEYİN NESİ?"


Hakim Kemal Karanfil, evinde arama yapılmasına Twitter hesabından açıklama yaparak tepki gösterdi. Karanfil, şöyle dedi:

"IP numarası ile tweetlerin nereden gönderildiği kolaylıkla bulunabilecekken onlarca TEM polisi ile bir hakimin evinin aranması da neyin nesi? Bir tweet yüzünden bugün evde olmadığım bir vakitte 10 polis eşliğinde arama yapıldı. 5 yaşındaki oğlumun elinden tableti zorla alındı. Orantılılık ilkesi aşılarak eşim rahatsız edildi. Bir tweete gösterilen ihtimam terörist ve bombacılara gösterilse kimsenin burnu kanamazdı. Madem 4 gün sonra tweet yüzünden açığa alacaktınız, neden Zonguldak'tan Şanlıurfa'ya yetkili gönderdiniz? Anayasa'nın 25-26'ncı maddeleri ile TCK 116 açıkken yapılan bu işlem, ülkede bir hakimin bile mesken masuniyetinin olmadığını gösteriyor."