BASIN AÇIKLAMASI

EVRENSEL HUKUKÇULAR PLATFORMU OLARAK ;

Öncelikle;

1-HUKUK VE DEMOKRASİ KURUMU

2-HUDER(Hukuki Araştırmalar Derneği)

3-ADALET GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

4-ÖZGÜN YAKLAŞIM

5- HUKUK VE HAYAT DERNEĞİ

6-KAMU HUKUKÇULARI DERNEĞİ

7-HUKUKÇULAR BİRLİĞİ VAKFI ile bu kurum ve derneklere üye  

Ankara Barosuna kayıtlı 450 ‘e yakın Avukat meslektaşlarımız ile demokrasi ve toplumsal barışın üzerine geçirilmek istenen tüm kafesleri kırmak adına biraz önce Ankara Adliye Sarayında suç duyurusunda bulunduk.         

BU BAĞLAMDA KONU HAKKINDA AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DOĞMUŞTUR:

Demokratik toplumsal yaşamın devamlılığı, yargının ve adalet duygusunun örselenmemesi için öncelikle herkesin hukukun üstünlüğüne, inanması gereklidir. Ancak; hukukçuların da tam bir tarafsızlık içersinde, her türlü önyargıdan ari bir şekilde görevlerini ifa etmeleri şarttır.

Bu bağlamda hiçbir kişi, kurum ve zümre  konumları nedeniyle hukukun üstünde değildirler ve yargıdan bağışık tutulamazlar.  

Son dönemlerde ülkemiz sancılı günler geçiriyor.  

Anayasayı, kanunları ve hukuku hiçe sayan devletin saygın kurumları içerisinde yuvalanmış bazı illegal oluşumların demokratik hukuk düzenini ortadan kaldırmaya yönelik bir takım vahim komplolar hazırladıklarını ve uygulamaya koyduklarını esefle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu komploları gerçekleştirmek için toplumda korku ve kaos yaratacak suikastlar, provokasyonları uygulamaya hazırlandıkları ortaya çıkmıştır.    

Bu hukuk dışı planların ortaya çıkarılması ve zanlıların adil bir şekilde yargılanabilmesi için, soruşturmayı ve yargılamayı yürüten yargı mensuplarının hiçbir kişi ve Kuruluşu ayırt etmeksizin suçun ortaya çıkarılması ve soruşturmaya müteallik olarak buralarda her türlü inceleme ve araştırmaları yapmaları Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığının doğal bir sonucudur.    

Bizi asıl üzen hususlardan biri de  suç örgütlerinin üzerine gitmeye çalışan, Anayasa ve yasaların verdiği yetkiye dayanarak, görevini yapmaya çalışan yargı mensuplarının görevlerini gereği gibi yapmalarının türlü baskı ve tehditlerle engellenmeye çalışılması ve bazen de bu engelleme girişimlerinin yargı mensuplarından gelmesidir.    

Yine basından öğrendiğimiz kadarıyla Devlet içerisinde yuvalanmış suç örgütlerini ortaya çıkarmak için çalışan mümtaz yargı mensuplarımız tehditlerle yıldırılmaya çalışılmakta bu şekilde geçmiş dönemlerde işlenen birçok suçun karanlıktan aydınlığa çıkması, vatandaşın bilmediği birçok kirli işlerin ortaya dökülmesi engellenmeye çalışılmaktadır.    

Bu aşamada; soruşturmanın selametini engellemeye yönelik olarak, soruşturma ve yargılamayı yürüten hâkim ve savcılar üzerinde kurulmaya çalışılan baskı ve tehditleri şiddetle kınıyoruz.     Hukuka, hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığına saygınlığın sağlanması ancak sonuna kadar demokrasi, sonuna kadar şeffaflık, sonuna kadar samimiyet, sonuna kadar millete güvenle sağlanabilecektir.     Yargı yoluyla kurumların içerisindeki çürük elmaların ayıklanması, cuntaların, suç örgütlerinin ortaya çıkarılarak tasfiye edilmesi, kurumları yıpratmayacak aksine vatandaş gözünde saygınlığını arttıracaktır.    

Bu nedenlerle yargı mensuplarının görevlerini tam anlamı ile yapabilmeleri için gerek HSYK, gerek siyasiler ve gerekse Basın Yayın kuruluşlarınca rahatsız edilmemesi, engellenmeye çalışılmaması önemlidir.    

Zira özellikle son zamanlarda bazı siyasi parti milletvekili ve liderlerinin siyasi etiğe uymayacak bir şekilde siyasi eşdeğerlerini eleştirmek yerine kendilerine hedef olarak yargıyı ve yargı mensuplarını seçmeleri, her fırsatta yargının görevini yapmasını engelleme amaçlı olduğu intibaını veren demeçler vermeleri ne siyaset kurumuna nede hedef aldıkları yargı kurumuna fayda sağlayacak bir davranış olarak görünmemektedir.    

Devlet tuzak kurmaz ve devlet iftira atmaz.Bu nedenle yetkilileri gerçek devlet adamı gibi davranmaya davet ediyoruz.    

Devletimizin içerisinde hiçbir saik altında suçlular himaye görmemeli ve herkes hukukun önünde eşit olmalıdır.     Ve inanıyoruz ki içinden geçtiğimiz sancılı sürecin sonunda ülkemiz daha fazla hukuk ve daha fazla demokrasiye kucaklaşacağı günler olacaktır.    

Buradan sesimizi duyan herkese sesleniyoruz. Gerçekten adalet ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasını istiyorsak ;  

1-   Sivil ve Demokratik bir anayasa için derhal harekete geçilmeli

2-   Yargı reformu derhal yapılmalı

3-   Yargıda birlik tesis edilmeli

4-   Devletimizin mümtaz kurumlarının içerisindeki tüm suç örgütlerinin sonuna kadar üzerine gitmelidir.    

Evrensel Hukukçular olarak bu konuların sonuna kadar takipçisi olacağız.   KAMUOYUNA SAYGI İLE BİLDİRİYORUZ.  

SAYGILARIMIZLA.          

EVRENSEL HUKUKÇULAR FLATFORMU.

SUÇ DUYUSU İÇİN TIKLAYINIZ

http://www.hukukihaber.net/kafes-e-suc-duyurusu-haber,399.html