Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararnamesiyle mesleğe geri dönenen emekli hakim ve savcılar arasında 2013’te FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni avukat Kemalettin Gülen'in tehdit ettiği ve ardından görev yeri isteği dışında değiştirilmeye çalışılan emekli hakim Pervin Gök Ermerak da yer aldı.

ODAYI BASTI, KAPIYI ÇARPTI

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyeliğinden tutuklanan avukat Kemalettin Gülen, o dönem İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görev yapan Pervin Gök Ermerak’ın verdiği ara karara itiraz etmişti. Ve “Kıytırık bir evrakla karar veriyorsunuz” diyerek bağırmaya başlamıştı. FETÖ'cü avukat Gülen, duruşma salonundan çıkarken hakime dönerek, “Sizi buradan sürdüreceğim göreceksiniz. Sizi buradan göndereceğim, başka türlü olmayacak” diyerek tehdit etmişti. Avukat bununla da yetinmeyip hakimin odasına giderek tartışmayı sürdürmüş ve odadan kapıyı çarparak çıkmıştı. Hakim Ermerak, avukatı baroya şikayet etmişti. Bu olaydan sonra hakim Ermerak'a HSYK tarafından kısa mesajla görev yerinin değiştirildiği bildirildi. Fakat olayın kamuoyuna yansımasıyla hakim Ermerak, kararnameden çıkarılmıştı.

‘BİZİM GİBİLERE İHTİYAÇ VAR’

Yaşadığı olaylardan bir süre sonra emekliye ayrılan Ermerak, yargı içindeki FETÖ yapılanmasının temizlenmesinden sonra mesleğe geri döndü. Ermerak mesleğe dönüşünü yakın çevresine şu sözlerle anlattı: “Yargımızın bizim gibi deneyimli hakim ve savcılara ihtiyacı var. Onun için mesleğe geri dönmek istedim.”