TÜRK-AV GENEL KURUL RESEPSİYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Resepsiyona, dost ve kardeş ülkelerin büyükelçileri ve barolar birliği başkanlarının yanı sıra, milletvekilleri, yüksek yargının başkan ve üyeleri, yargı bürokrasisi, baro başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve avukatlar katıldı.

Resepsiyonun açış konuşmalarını Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı Av. Anar Baghirov yaptı. Feyzioğlu ve Baghirov yaptıkları konuşmada, tüm Türk dünyası ve komşu ülkelerin Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Konuşmasında TÜRK-AV Genel Kurulu'nun çalışmalarına da değinen Feyzioğlu, Rusya Federasyonu Avukatlar Odasının gözlemci üyelikten tam üyeliğe geçme başvurusu ile Tacikistan Barolar Birliğinin üyelik başvurusunun oy birliğiyle kabul edildiğini söyledi.

"BİRLİKTEYSEK VARIZ, DAĞILIRSAK, PARÇALANIRSAK YOKUZ"

Türklerin bu coğrafyanın öncü milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin de lider devletlerinden biri olduğunu ifade eden Feyzioğlu, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Feyzioğlu, "Birbirimizle didişirken, birbirimizin gözünü oymaya çalışırken emperyal, küresel güçler, bu topraklarda, bu coğrafyada at oynatıyor. Birlikteysek varız, dağılırsak, parçalanırsak yokuz. Bu kadar basittir olay" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin gücünün Atatürk'ün devrimleriyle taçlandığını belirten Feyzioğlu, "Bu gücü daha da artırmak için Cumhuriyet devriminden, hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden fedakarlık yapmak yerine, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine sımsıkı sarılmak ve hukukun üstünlüğünü, adil yargılamayı tartışmasız sağlamak zorundayız" diye konuştu.

Türkiye özelinde 15 bin hakim ve savcının, 110 bin avukatın, bu coğrafyada da 250 binin üzerinde avukat, on binlerce hakim ve savcı bulunduğunu ve sisteme ilişkin her ülkenin sorunu olduğunu belirten Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Fakat eleştirileri kişileri hedef alarak ve kişileri yıpratarak yapmak yanlıştır. Sistemin düzeltilmesi için yapıcı cümleler aklıselime ihtiyacı olan herkes tarafından büyük bir hüsnü kabul görür. Kişiler hedef alınarak söylenen cümleler doğruluk payı olsa bile reddedilir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, on binlerce namuslu, fedakar, çalışkan avukat, hakim ve savcının omuzlarında durmaktadır. Bu hakim, savcı ve avukatlara söz söyletmemek, onlara toz kondurmamak, milli vazifemiz olmalıdır ama sistemin herkes için güvence sağlamasını talep etmek de yine aynı şekilde milli bir vazifedir."

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU PROJESİ

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan'ın girişimiyle bu bölgenin kaderini değiştirecek muazzam bir dönüm noktasının eşiğinde olunduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, bu ülkelerin cumhurbaşkanlarının girişimiyle Dünya Bankası, IMF, ABD ve tüm küresel güçlerin engellemesine rağmen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin hayata geçirildiğini anımsattı.

Bu hattın yaratacağı dinamizmin hukukçular tarafından yatırıma çevrilmesi gerektiğine işaret eden Feyzioğlu, "Bu hattın geçtiği, mal ve hizmet taşıdığı her yere biz hukukçular da hizmet götüreceğiz" dedi.

Feyzioğlu, bu çerçevede bugün TÜRK-AV'ın Genel Kurulu'nda Bakü, Tiflis ve Kars'ta ticaret odalarının da desteğiyle bu hattın bölgeye refah getirmesi için toplantılar düzenleyerek, hukukçu olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Esin Talınlı, Şenol Talınlı ve Piyanist Melahat İsmailova seyirciler ile buluştu. Program, "Grup Dans Asya"nın dans performanslarıyla sona erdi.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

TÜRK-KIRGIZ HUKUK HAFTASININ AÇILIŞI YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Kırgızistan Hukuk Haftasının açılışı Başkent Üniversitesinde düzenlenen törenle yapıldı.

Törenin açış konuşmaları; TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven, Kırgızistan Devlet Hukuk Akademisi Öğretim Üyesi Zhakybakunov Erkinbek, Kırgizistan Barolar Birliği Başkanı Av. Bilim Raimkulov, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından gerçekleştirildi.

Tarihte en sıcak, en yakın, en etkili, en sıcak ilişkiyi birlikte yaşıyoruz diyen Feyzioğlu, "Bunun için başta Mehmet Haberal ve Ali Haberal hocam olmak üzere Başkent Üniversitesinin tüm mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kırgız halkının kültürel kodları ile Türk halkının kültürel kodlarının ortak olduğunu söyleyen Feyzioğlu "İki ülke aynı okyanustan beslenmiş, aynı pınarlardan su içmiştir. Türkiye sizin kültür coğrafyanıza, Kırgızistan bizim kültür coğrafyamıza dahildir" dedi.

"BU YOLA ÇIKARKEN ÖRNEK ALDIĞIMIZ İNSAN MEHMET HABERAL'DIR"

250 milyonluk bir coğrafyanın yaklaşık 200-250 bin avukatını temsil eden TÜRK-AV'ın (Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği) tüm başkanlarının da salonda olduğunu belirten Feyzioğlu, bu büyük birliktelikte yola çıkarken örnek aldıkları insanın Mehmet Haberal olduğunu kaydetti.

"Haberal Hocam, bize, zindanda kapalı kalmasının kendisini en çok Türk birliğini sağlamak için yapmayı hayal ettiği çalışmalardan alıkoyduğu için isyanla karşıladığını söylerdi" diyen Feyzioğlu, "Bugün Haberal Hocamı ve tüm vatanseverleri zindanlara atanlar, ya kendileri zindanda ya da bir hainin yapacağı gibi başka ülkeler gitmiş, kaçak ve oradan Türkiye'ye saldırmakta" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Akademik çıtasını her yıl daha da yükselterek süreklilik kazanacağına inandığım bu etkinliğin, ortak tarihsel geçmişimizi, kültürel paydalarımızı güncellemenin yanında, hukuk paydasıyla daha ileri götüreceğine inancım tamdır.

Kırgızistan avukatlarının meslek örgütü Kırgızistan Barolar Birliği, Türkiye Barolar Birliği'nin girişimleriyle 2016 yılında kurulan TÜRK-AV'ın kurucu üyesi olarak başından beri önemli katkılarda bulunmaktadır. Kırgızistan Barolar Birliği Başkanı, değerli dostum Av. Bilim Raimkulov, 23 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz TÜRK-AV 2. Genel Kurulu için TBB'nin konuğu olarak ülkemizde, aramızda bulunmaktadırlar. Kendilerine ülkemize teşrifleri ve çok önemli katkıları nedeniyle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum."

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17