Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya'da bulunan dost ve kardeş ülkelerin avukatlık örgütlerinin katılımıyla kurulan TÜRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği) temsilcilerinden oluşan heyet, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve TÜRK-AV. Genel Sekreteri Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun öncülüğünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye Barolar Birliğinin girişimleriyle kurulan TÜRK-AV'ın 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde yapılan ziyarete, konuk baro başkan ve temsilcilerinin yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurullarının üyeleri ve Baro Başkanları katıldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıkan heyet, Mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

Feyzioğlu burada Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

Aziz Atatürk,

TÜRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği) Genel Kurul toplantısı öncesinde ister Balkanlar'da ister Kafkaslar'da ister Orta Asya'da olalım, hayatlarını adaletin gerçekleşmesine adamaktan onur duyan avukatlar olarak huzurunuzdayız.

Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde, dost ve kardeş ülkelerin avukatlık örgütlerini bir araya getiren bu büyük buluşmanın ortak paydası, kuruluşumuzun da harcı olan hukukun üstünlüğüdür, insan haklarıdır ve demokrasidir.

İnsanı en büyük değer kabul ederek emperyalizme karşı bağımsızlığı, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlığı savunan felsefeniz ve önderliğini yaptığınız eşsiz hukuk devrimi, dün olduğu gibi bugün de büyük bir öğreti olarak yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Hatıranız önünde; insanlığı daha iyi bir geleceğe taşıyacak tek yol olan hukuk yolundan ayrılmayacağımıza ve hukukun üstünlüğü mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz.