Eşi Birgül Feyzioğlu'ndan 23 yıl sonra boşanan ve sıkıntılı günler geçiren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na bir soğuk duş da, Ankara Barosu'ndan geldi. Ankara Barosu seçimleri öncesi Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun yaptığı ön seçimde baro başkan adayı belirlendi.

Avukat Hakan Canduran, mevcut Baro Başkanı Sema Aksoy’a karşı açık ara farkla ön seçimi kazandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun desteklediği mevcut yönetim kaybetmiş oldu.

Ekim ayında yapılacak Ankara Barosu seçimleri için yapılan ön seçimde, adaylar Emin Seçkin Arıkan ve Mahmut Karatekin, Hakan Canduran lehine adaylıktan çekildi. Bu gelişmenin ardından ön seçimlerde üç liste yarıştı. Metin Feyzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanı olmasından sonra Ankara Baro Başkanlığına seçilen Avukat Sema Aksoy’un listesine karşılık, Avukat Hakan Canduran ve Avukat Oğuz Akçay’ın listeleri yarıştı. 3 bin 908 Avukatın oy kullandığı ön seçimde, Hakan Canduran 2 bin 107 oy, Baro Başkanı Sema Aksoy 1461 oy, Oğuz Akçay da 340 oy aldı.

GENÇ AVUKATLAR HAKAN CANDURAN'I DESTEKLEDİ

Metin Fevzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanlığı’na seçilmesinin ardından Ankara Barosu Başkanlığı’na seçilen Avukat Sema Aksoy’un listesine karşılık, Avukat Hakan Canduran ve Avukat Oğuz Akçay’ın listeleri seçime girdi. Yoğun katılım yaşanan Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSAG) ön seçiminde Hakan Canduran’ın, genç avukatların oy kullandığı sandıklardan yüksek oranda oy alması dikkat çekti.

Baro Başkanı Sema Aksoy, oy sayımının tamamlanmasından sonra seçim sonuçlarının açıklanmasını beklenmeden salondan ayrıldı. Avukat Oğuz Akçay ise Hakan Canduran’ın Demokratik Sol Avukatlar Grubu Başkan Adayı ilan edilmesinin ardından Canduran ile birlikte kürsüye çıkarak destek verdi.

Ankara Barosu seçimlerinin en güçlü grubu olan Demokratik Sol Avukatlar Grubu, baro seçimlerinde belirleyici oluyor.