Projeye göre, vatandaşlar araç, konut ve sağlık sigortasına sahip oldukları gibi hukuk sigortasına da sahip olabilecek. Türkiye’deki mağduriyetleri azaltmaya yönelik Adalet Bakanlığı projesiyle sigortalılar ödeyecekleri prim karşılığında avukatlık hizmeti ve hukuk yardımı alabilecekler. Sigortalılara bireysel emeklilik sistemindeki gibi devlet katkısı da sağlanacak.

Konuşmasında, bireysel hukuk sigortası ile genel hukuk sigortasının ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirten Durakoğlu, “Bireysel hukuk sigortalarından daha önemlisi genel hukuk sigortalarıdır. Barolar olarak ileri sürdüğümüz temel olgu hukuk sigortasının genel anlamda kullanabilmesinin devlet tarafından sağlanabilmesidir” dedi.  

Özellikle hukuk güvencesinden yoksun kişilerin hukuka ulaşması açısından genel hukuk sisteminin önemine vurgu yapan Mehmet Durakoğlu,  kişilere ve şirketlere ‘gidin priminizi yatırın, poliçenizi alın’ demek yerine hukuki korumaya muhtaç görülen kesimlerin sigortasını sağlayabilecek, onlara destek verebilecek şekilde devletin kendisini motive etmesi gerektiğini söyledi. Durakoğlu, “Bunlar sağlanacaksa bizim açımızdan bu sigortanın gerçekten de yararlı olduğunu söyleyebilmek mümkündür” dedi.

(Hukukihaber.net)