Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı içinde eylem yapan avukatların daha sonra polis tarafından gözaltına alınmasına bir tepki de Bursa Barosu’ndan geldi. Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 500 avukat yürüyüşe geçti. Yağmur altında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Kent Meydanı’na kadar ellerindeki Türk Bayrağı ile yürüyen avukatlar attıkları sloganlarla gözaltına alınan meslektaşlarına destek verdi.

KİMSE YOKSA AVUKATLAR VAR

'Avukat adliyenin asli unsurudur','Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Savunmayı savunuyoruz' pankartları taşıyan avukatlar adına konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, şöyle konuştu:

"Adliyeler avukatların görev yerleridir. Eğer avukatlar adliyede güven içerisinde değilse, polisin saldırısına uğrayabiliyorlarsa, bu ülkede hiç kimse güven içerisinde değildir. Ama biz çok açık ve net söylüyoruz. Eğer biz cüppelerimizle sokağa çıkmak zorunda bırakılıyorsak, bu 'Her şeyi yapabilirim, demokratik de olsa tüm tepkileri ezebilirim' diyen zihniyete karşı sokaklardayız demektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ülke polis devleti olmayacak. Bu ülkede demokrasiyi yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Hiç kimse yoksa avukatlar var."

Kent Meydanı’nda bir süre meslektaşlarına destek amacıyla slogan atan avukatlar daha sonra İstiklal Marşı’nı okuyarak alandan ayrıldılar.


DHA