İstanbul Anadolu Adliyesinde gireceği duruşma için delil olarak kullanacağı gazete haberini kesmek için mahkeme kalemine girerek izinsiz makas kullanan avukat Nesrin Karagöz, kalemde bulunan hakimce özel işlerin kalem dışında yapılması konusunda uyarıldı.

Aralarında yaşanan gerginlik sözlü tartışmaya dönüşünce Hakime Asiye K. kendisine “terbiyesizleşme” diyen Avukat Nesrin Karagöz’ü şikayet etti. Avukat hakkında "görevliye hakaret” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda Av. Nesrin Karagöz ‘ün İstanbul Anadolu Adliyesinde görülen bir duruşması için sıra bekliyordu. Mahkemeye emsal olarak sunacağı gazete haberin, kesmek için mahkeme kalemine girdi. Masanın üzerinde bulunan makas ile gazete haberini kesmeye başladı. O sırada kalemde bulunan mahkeme hakimini izinsiz makas kullanımına bozuldu.

Hakim Asiye K., kalemle ilgisi bulunmayan işleri kalemde yapılmaması için uyarıda bulundu.

Avukat Nesrin Karagöz, hakime “Neden terbiyesizleşiyorsunuz” şeklinde cevap verdi. Aralarında yaşanan gerginlik sözlü tartışmaya dönüşünce Hakime Asiye K., Avukat Nesrin Karagöz’ü şikayet etti. Dosya Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gitti.

Buradan avukat için soruşturma izni çıktı. Savcılıkça yapılan soruşturma sonucunda Avukat Nesrin Karagöz hakkında” görevliye hakaret” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


Haber: Sema ALİM / SON TV