3 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan Adli Yargı Hakim Savcı Adaylığı sınavını kazananlara ilişkin ilan Adalet Bakanlığı sitesinde 28 Haziran da yayımladı. Mülakata hak kazananlardan istenen belgeler de bu ilanda bildirildi. İstenen belgeler arasında yer alan bilgi formunun altında "Elektronik ortamda doldurulan bilgi formunun fiziksel çıktısı da genel müdürlüğümüze mülakat evraklarıyla birlikte teslim edilecektir" uyarısı bulunuyor. 

Bu form adaylar tarafından doldurulduktan sonra önce kaydedilip sonra da çıktısı alınabileceği düşünüldüğünden evrak kaydedildiği zaman, çıktısı alınamadan sistemden gönderilmiş oluyor. 

‘TELEFONA CEVAP VERİLMİYOR’

Bilgi formunun çıktısı almak için yeniden giriş yapmak isteyenler ise "Kaydınız daha önce alınmıştır. Değişiklik ve taleplerinizi 0312 414 63 41 numaralı telefonu arayarak yapabilirsiniz" uyarısıyla karşılaşıyor. 

hukukihaber.net’e ulaşan adaylar, bu numarayı aramaya çalıştıklarını, bildirilen numaranın devamlı olarak meşgul çalan ve günün hiç bir saati cevap vermeyen bir numara olduğunu belirtti.



‘MUHATAP YOK’

Adalet Bakanlığı’nın diğer birimlerini de arayan adaylar, ilanda bildirilen numaraya yönlendiriliyor ve hatta bu konu ile ilgili arandığında konuşmayı dinlemeden telefonun suratlarına kapatıldığını ve sorunun çözümü ile ilgili görüşmek için kendilerine muhatap bulamadıklarını dert yanıyor.

Evrakları teslim süresinin 7 Temmuz 2017 olduğu düşünüldüğünde mağduriyet yaşanmaması için Adalet Bakanlığı’nın sorunun çözümü için harekete geçmesi bekleniyor. (hukukihaber.net)