Yaşanan durumun  vahim bir hukuk ihlali olduğunu belirten avukatların açıklaması şöyle:

HUKUK HATASIDIR

Avukatlar, kimliklerini göstererek işleri nedeniyle Bursa Adliyesine giriş yaparken, Hakim ve Savcılara ayrılan kapıdan girdikleri nedeni ile Bursa C.Başsavcılığının kararı ile 218 er Tl. para cezasına çarptırılmışlardır. Başsavcılığın kararında açık ve net bir şekilde yer aldığı üzere, Avukatlar bu kapıdan giriş yaparken, görevli polislere karşı hiç bir şebir, şiddet, zor ve hakarette bulunmamışlardır. Sırf Hakim ve Savcılara ayrılan kapıdan girmeleri nedeniyle haklarında idari para cezası uygulanması vahim bir hukuk hatasıdır.

YASAYA AYKIRI

Yargının üç temel unsuru olarak “Sav, Savunma, Karar“ şeklinde tanımlanan, yani “Savcı, Avukat, Hakim” üçlüsünde bu şekilde ayrıma gidilmesi üzücü bir davranıştır. Ayrıca kamu görevi yapan ve izin alınmaksızın haklarında idari işlem dahi yapılamayan Avukatlara, bağlı bulundukları Baro ile görüşmeye gerek duyulmaksızın böyle bir işlem uygulanması yasaya da aykırıdır.

Bu olayın Yargıya intikali ve hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHİM) intikali halinde yargı için üzücü bir durum hasıl olacaktır.
İşlemin kaldırılması beklemekteyiz.

Saygılarımızla.

Av. A.Erdem Akyüz      Av.Celal Benli    Av.İskender Oğuz    Av.Arda Günay


hukukihaber.net