Adalet.org sitesinde yapılan ankette ‘devir çıkar devri bu işin onuru olmaz’ diyen de çıktı, ‘zam yapılırsa hükümetin desteklediği adaya oy veririm’ diyen de. Ankette 40 hakim ve savcı ise  “Devir çıkar devri, kim benim çıkarıma iş yaparsa ben de onun çıkarına iş yaparım. Bu işin onuru, saygısı olmaz.” demiş

ANKET YAPILDI, HAKİM VE SAVCILAR SEÇİM RÜŞVETİNİ REDDETTİ

Hakim ve savcıların kullanımında olan adalet.org sitesinde, “seçimden önce hakim ve savcı maaşlarına zam yapılması halinde hükümetin desteklediği adaylara oy verir misiniz?” diye soruldu. Ankette, 2 bin 247 hakim ve savcı oy kullandı. Ankette büyük bir çoğunluk seçim öncesi zammı kendilerine saygısızlık olarak niteledi.

Ankette beş ayrı seçeneğe farklı oranlarda oy çıktı. “Evet maaşıma zam yapılması halinde hükümetin desteklediği adaya oy veririm” diyen 315 hakim ve savcı, yüzde 14 oranında kaldı.

Yüzde 29.8 oranında “Kesinlikle hayır. Maaşıma zam yapılsa bile kime oy vermek istiyorsam ona oy veririm. Kararıma etkisi olmaz.” diyenler ise 671 kişi.

Yüzde 8.72 oranındaki 196 katılımcı ise “Şu anda kesin bir şey söyleyemem, zam yapılsın bir kere, belki zam hatırına hükümetin desteklediği adaylara oy verebilirim.” dedi.

Yüzde 45.6 ise “Hiçbirşey demiyorum. Oy ve maaş ikileminin hakim ve savcılara saygısızlık olduğunu düşünüyorum.” dedi. Seçim öncesi zammı saygısızlık olarak gören hakim ve savcının sayısı 1025..

40 HAKİM VE SAVCI ŞOK ETTİ

Ankette “Devir çıkar devri, kim benim çıkarıma iş yaparsa ben de onun çıkarına iş yaparım. Bu işin onuru, saygısı olmaz.” diyenler de çıktı. Yüzde 1.40 oranındaki 40 kişi bu şekilde görüş belirtti.  

>> AK Parti’den 'maaş' tehditi

>> Hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen 1155 TL zam