Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılacak seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullanacak.
    
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), adli ve idari yargı seçim çevreleri esas alınarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan 10 bin 471 adli ve bin 268 idari hakim ve savcının oy kullanacağı seçimde, en çok oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilmiş olacak. Oylarda eşitlik halinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aralarında ad çekmek suretiyle sıralamayı tespit edecek.
    
HSYK üyeliği için 7 asıl ve 4 yedek üye adli yargı, 3 asıl ve 2 yedek üye de idari yargıdan seçilecek.
    
Adli yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak seçimde her il bir seçim çevresi olarak belirlendi ve adli yargı hakim ve savcıları, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.
    
İdari yargı hakim ve savcıları arasından yapılacak seçimde, bölge idare mahkemesinin bulunduğu yargı çevresi bir seçim çevresi olarak tespit edildi. İdari yargı hakim ve savcıları da görev yaptıkları yerin yargı çevresi içerisinde yer alan bölge idare mahkemesinin bulunduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.
    
Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı olan kağıtlara bastırılan oy pusulasında, adaylar soyadı alfabe sırasına göre liste halinde yer alacak ve oy kullanan hakim ve savcılar, adayın ismi karşısındaki boş kutucuğu işaretlemek suretiyle oyunu kullanabilecek.
    
Seçmen hakim ve savcılar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, meslek kimliği, pasaport, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini sandık kurulu başkanına vermesi halinde oy kullanabilecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
    
Her seçim çevresinde bir sandık kurulacak. Her sandıkta 100 seçmen oy kullanabilecek, seçmen sayısının 100'ü aşması durumunda yeni bir sandık kurulabilecek.




aa