ANTALYA (AA) - Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rifat İnanç, eğitimlerle 15 Temmuz'dan sonra kendi ellerinde olmadan göreve başlamak zorunda kalanların eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında staj eğitimleri tamamlanmadan atanan hakim ve savcılar, Antalya Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tesisinde düzenlenen "Hukuk Mahkemelerinde Karar Yazma Teknikleri" başlıklı eğitim programına alındı.

Programın ilk gününde, hukuk mahkemesi yetkisiyle görev yapan hakimlere yönelik duruşma yönetimi ve karar yazma teknikleri konulu meslek içi eğitim verildi.

İnanç, eğitim programlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, akademi olarak hakim ve savcıların hem meslek öncesi eğitimleri hem de meslek içi eğitimlerinden sorumlu tek kurum olduklarını söyledi.

"Bu kapsamda 2018'i Sayın Bakanımızın da talimatıyla eğitim yılı ilan ettik." diyen İnanç, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimden sonra stajını tamamlayamadan göreve başlamak zorunda kalan hakim ve savcılara yönelik eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini vurguladı.

Hakim ve savcıların, özellikle karar yazma teknikleri, duruşma yönetimi, ifade alma teknikleri, etkili soruşturma yöntemleri başta olmak üzere ihtiyaç duydukları ve eksikliklerini hissettikleri konularda eğitimlere alındığını aktaran İnanç, şunları kaydetti:

"3 bin 500 civarındaki hakim ve savcıya her bölge adliye mahkemesi çevresinde ikişer haftalık meslek içi eğitimlere alınacak. Verilecek eğitimlerle 15 Temmuz'dan sonra kendi ellerinde olmadan göreve başlamak zorunda kalan meslektaşlarımızın eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Yargılamaların en kısa ve isabetli şekilde sonuçlandırılmasına yönelik katkıları vermeye devam edeceğiz."