Kemal Göktaş

Hakim ve savcılara 2 bin 190 Glock dağıtılacak. Silahların dağıtımı PTT Kargo tarafından yapılacak...

Adalet Bakanlığı’nın, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından hâkim ve savcıların uygun fiyata silah almasını sağlamak amacıyla başlattığı kampanyada Glock marka tabancaların dağıtımı başladı. Hayalet silah olarak bilinen Glock marka tabancaların hakim ve savcılara PTT Kargo tarafından teslim edilmesi için Bakanlık ile PTT arasında “Silah Taşıma ve Teslim Sözleşmesi” imzalandı.

Kapıda teslim

Bu sözleşmeye göre silah kargo bedelinin Türkiye’nin her yerine sabit 16 TL olduğu ve bedelin silahı alan hakim ve savcı tarafından ödeneceği kaydedildi. Silahların, havaalanından veya karayolu ile yapılacak sevklerde il ve ilçe sınırlarından adliyeye sevkleri arasındaki mesafe ile adliyedeki her türlü güvenlik tedbirlerinin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sağlanacağı anlatılan yazıda “Uçağın havaalanına iniş tarihi ve saati ile karayolu ile yapılacak sevklerde araçların il ve ilçe sınırına giriş tarih ve saatleri Başkanlığımız tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına ayrıca bildirilecektir” denildi. Silahların Başsavcılıklar tarafından tespit edilen kurumsal mutemetlere PTT görevlilerince imza karşılığı verileceği ve mutemetlerce de ilgililerine en kısa sürede imza karşılığı elden teslim edileceği belirtildi.

Bakanlığın yüzde 50 indirimle tabanca alımı ile ilgili kampanyası yoğun ilgi görmüş ve 9 bin 771 hakim ve savcı başvuruda bulundu. Kampanyada indirimli fiyatı 872 dolar olan Glock marka tabancayı 2 bin 190 hakim ve savcı tercih etti.