Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosu'nun yazılı açıklamasına göre, Türkiye Adalet Akademisi tarafından Adana'da düzenlenen seminer, 17 Kasım'da başlayıp, 3 gün sürecek.

Yaklaşık 100 hakim ve savcının katılması beklenen seminerde, Yargıtay 13. Ceza Dairesi üyeleri Abdulhalik Yıldız ve Vuslat Dirim, tetkik hakimler Özgen Biçgin ve Lütfi Gürgen ile Yargıtay 2. Ceza Dairesi tetkik hakimi Fidan Balcı, hırsızlık suçları ve uygulamaları, mala zarar verme ve hakkı olmayan yere tecavüz suçları, güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlarının ayırımı, yağma suçları ve uygulamaları konularında bilgi verecek.

Açıklamada görüşlerine yerilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kurum kültürünün güçlenmesini sağlayan Türkiye Adalet Akademisi'nin seminerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Günlük hayatta sık karşılaşılan hırsızlık, yağma, mala zarar verme suçlarının, Türk Ceza Kanunu'nun mal varlığına karşı suçlar bölümünde düzenlendiğine dikkati çeken Yeldan, "Uygulamada etkin sonuç almak, vatandaşların mülkiyet hakları başta olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerinin yaşanabilir olmasını sağlamak bakımından 3 gün sürecek yoğun eğitim programıyla birçok hakim ve savcımız, uzman kişilerin bilgilendirmeleriyle aydınlanacak" ifadesini kullandı.