İşte Hakim Rafet EMRE'nin o twitleri;

1- Değerli dostlar, 07.07.2015 günü Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesinden bana bir tebligat geldi.

2- Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV), bir Hakim olarak benim aleyhime Tahliye ve Kira Alacağı Tazminatı davası açmıştır.

3- 15.01.2015 tarihli kararnameyle hiçbir gerekçe yokken ve benim talebim de yokken HSYK beni İstanbul dan Gaziantep'e tayin etmişti.

4- HSYK nın bana verdiği resmi cevaba göre, beni kış ortasında talebim yokken "Hizmet Gereği" tayin etmişler.

5- Türkiye nin en çok davası bulunan İstanbul Adliyesinde değil de Antep Adliyesinde benim hizmetime ihtiyaç duyulmuştur.

6- Benim eşim Öğretmen olarak çalışıyor ve 8 ve 12 yaşlarında iki tane de çocuğum var. Onları kış ortasında Antep é götürmem mümkün değil.

7- Beni eşimden ve çocuklarımdan ayırdıkları yetmiyormuş gibi, lojmanı da iki ay içinde boşaltmamı istediler.

8- Benim İstanbul da evim yok. İstanbulda 4-5 aylığına kimse ev de kiraya vermez. Bunları bildirerek yaza kadar lojmanda oturmak istedim.

9- İki kez dilekçe göndermeme rağmen, taleplerim reddedildi ve Adliye Lojmanı nı derhal boşaltmam gerektiğini bildirdiler

10- Ben de İstanbul daki lojmanı boşaltmadım, ancak her ay düzenli olarak lojman kirası olan 307,66 TL yi ödedim.

11- İstanbul da oturduğum lojman Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına (ATGV) aittir. Vakıf bize lojmanı kiraya vermektedir.

12- ATGV  benim aleyhime hem tahliye ve hem de kira parasının 10 katı miktarda tazminat talep ediyor.

13 - Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, bir Hakim hakkında Adliye Lojmanı ndan tahliye ve 3 ay geçtiği için 10 katı tazminat istiyor.

14- Bu memlekette Adaletin olup olmadığı ile ilgili yorum yapmıyorum, çünkü yorum yapma özgürlüğüm yok.

15 - Yorum yapma özgürlüğüm ün olmadığını söyleme özgürlüğüm ün varlığından da emin değilim. Bunu önümüzdeki tayin kararnameleri gösterecek

16- ATGV Hakim - Savcıların zor durumlarında yanlarında olmak, maddi ve manevi olarak onlara destek olmak amacıyla vurulmuş bir vakıftır.

17- 3 aylık gecikmenin bedeli olarak benden 8.428,88 TL nin Üfe -Tüfe gecikme cezası ile birlikte talep edilmiştir.

18- Aylık kira parasının 10 katından hesap edip, benim ödediklerimi düşmüşler. Kalanını tazminat olarak istiyorlar.

19- Ben 25 yıldan beri bu devlete Hakim olarak hizmet veriyorum, ATGV nin böyle bir davasını ilk defa görüyorum ve Emsalini de duymadım.

20- İşte dava dilekçesi ve bana yapılan tebligat



21- ATGV eğer bu davayı kazanırsa, ceza, faiz, masraf, vekalet ücreti derken, benim cebimden 20.000 ile 25.000 TL arası para çıkacaktır.

22- Gaziantep de iki tane Adliye lojmanı halen inşaat halindedir. Bana bu inşaatlardan bir lojman tahsis edildi. Ha bugün Ha yarın derken,

23- bu Lojmanların inşaatı hala bitmedi. Mayıs ayında vereceğiz dedikleri lojmanı hala vermediler. En Son Ramazan Bayramı sonrası dediler

24- Antep de ev kiraları en az İstanbul kadar pahalı. Kaldı ki 3- 4 ay sonra lojmanı geçmek üzere kimse evini kiraya vermiyor.

25- Devletin 25 yıllık bir Hakimi olarak, açıkçası ne yapacağımı şaşırdım.

26- Bir çadır kurup eşimi ve çocuklarımı oraya mı taşısam? Köprü altında mı yatırsam? Ne yapayım?

27- Ben Suriyeli değilim. Adana nın Saimbeyli ilçesinden Yörük bir ailenin çocuğuyum. Terörist de değilim, paralel de değilim.

28 - Tek suçum var. HSYK seçimlerinde birlikte çalışmayı teklif etmelerine rağmen, ben YBP yi desteklemedim.

29 - Eşim Öğretmen olarak 23 yılını doldurdu ve emekli olursa 44.000 TL ikramiye alacakmış.  Bunun yarısından fazlasını ATGV ye vereceğiz.

30- Öğretmenlik mesleğinin neden bu kadar kutsal olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Adalet Teşkilatını güçlendirmek de kutsal bir şeydir.

31- En Son Yargıtay Üyeliğine seçilenlerin tümü yaklaşık bir yıldan beri Adliye Lojmanlarını boşaltmadılar.  Hangisine dava açıldı?

32- Bir tane örneği yok. Niye ki? Hani eşitlik? Hani adalet? Hani tarafsızlık? Nerde? Hani.....?

33 - Ben 25 yıldan beri hep "Hukuk Hakimi" olarak çalıştım. Hiç bir zaman "Ceza Hakimliği" yapmadım. Ne özel yetkili çalıştım, ne operasyon

34- yaptım. Meşhur soruşturmaların hiçbirisi ile de alakam yok. Kış ortasındaki ilk kararnamede neden sürdüler ki beni? "Hizmet Gereği" imiş

35- Resmen sordum. HSYK dan yazılı cevap geldi. "Hizmet Gereği" dediler. Türkiye nin en çok davası olan Çağlayan Adliyesinde hizmetime

36- ihtiyaç yok, Gaziantep de ihtiyaç var öyle mi? Büyüklerimiz öyle diyorlar.

37 - Üstelik 1300 civarında dosya ile teslim aldığım İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesini 2.5 yılda 688 dosyaya indirecek kadar çok

38 - çalıştığım halde. Haftada 3 - 4 gün eve dosya götürdüğüm ve çocuklarıma ayırmam gereken zamanda dahi dosya çalıştığım halde...

39- Yaz dönemi taşınma dönemidir. Ben zaten sürgün ile dağıtılan yuvamı toplamaya çalışıyorum. Bu dava için bu kadar aceleniz niye?

40 - Bırakın insanı, hiç bir canlı, bir zorunluluk yoksa, eşinden ve yavrularından ayrı yaşamak istemez.

41- Hem bir Hakimi kış ortasında Istanbul dan Güneydoğu ya sürgün et, hem de arkasından eşini ve çocuklarını sokağa atmaya çalış.

42- Üstelik Ramazan ayında dava aç. Niye ki? Oruç ağzımızla Size hayır dua da bulunmamız için mi? Olur. Allah (cc) mümkünse ıslah etsin.