Zaman'ın haberine göre; Son HSYK kararnamesi ile hâkimliklerin sayısı 6’dan 10’a çıkarılmıştı ancak 7. Sulh Ce­za Ha­kim­i olarak atanan Emine Çiğ­dem Yıl­maz, görevi kabul etmedi. Yılmaz, HSYK üyelerinin ikna çabasına rağmen talepleri geri çevirdi. 400 hakimin görev yaptığı Çağlayan Adliyesi’nde hakim bulunamadığından 7. hakimlik geçici olarak kapatıldı. 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık’ın da görevden ayrılmak istediği ancak HSYK’nın olumlu cevap vermediği iddia edildi.

Türkiye’nin iş yoğunluğu en fazla adliyesi olan Çağlayan’a 6 sulh ceza hakimi atanmıştı. Kararlar gecikmeye, dosyalar birikmeye başladı. Bu sebeple HSYK, Çağlayan Adliyesi’nde 4 sulh ceza hakimliği daha kurdu.

Sulh hakimliğine yeni atanan hakimlerden Emine Çiğdem Yılmaz ise polis operasyonlarıyla ismi özdeşleşen mahkemelerde görev yapmayı kabul etmedi. Yakın çevresine kendi fikri alınmadan sulh ceza hakimliğine getirildiğini anlattığı öğrenilen Yılmaz, HSYK’ya başvurarak görevi iade etti. HSYK üyelerinin ikna çalışmalarına rağmen Yılmaz’ın kararını değiştirmediği belirtildi. Yılmaz’dan boşalan 7 No’lu Sulh Ceza Hakimliği’ne hakim bulunamadı. Söz konusu hakimler, Çağlayan Adliyesi’nde yaklaşık 400 hakim bulunmasına rağmen geçici olarak kapatıldı. Mahkemeye, yeni hakim bulunana kadar herhangi bir dosya gönderilemeyecek.

Diğer yandan 4 No’lu Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık’ın da görevden ayrılmak istediği öğrenildi. Uyanık’ın HSYK’ya bu talebini ilettiği iddia edildi. Ancak HSYK üyelerinin Uyanık’a olumlu cevap vermediği ifade edildi. Uyanık, Tekirdağ ve Edirne’yi kapsayan polise yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişinin tamamını serbest bırakmıştı.

(Kaynak: Zaman)