Hakimler Başer ve Özçelik'in avukatlarınca yapılan itirazı değerlendiren Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, oy çokluğuyla itirazları reddederek, şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kararda, şüphelilerin üzerilerine atılı suçları işlediğine ilişkin somut delile dayalı kuvvetli suç şüphesinin var olduğu, atılı suçlar yönünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma evraklarındaki şüphelilerle fikir ve işbirliği iradesini gösteren somut delillerin bulunduğu yönünde kuvvetli şüphelerin olduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.

Şüpheli Başer ve Özçelik'in üzerilerine atılı suçun katalog suçlardan olduğu ve bu hali ile bir tutuklama nedeninin var olduğu belirtilen kararda, bu kapsamda tutukluluk halinin kaldırılması talebinin reddedildiği aktarıldı.

Üye hakimlerden Alaattin Sabır, hakimler Özçelik ve Başer'in "delilleri karartma ihtimalinin olmadığı, kendiliğinden teslim olarak sorguya katıldıkları, kaçma şüphelerinin bulunmadığı, mesleği ve statüleri gereği sabit ikametgah sahibi oldukları" gerekçesiyle karşı oy kullandı.