AGOS Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davaya dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın 26’ncı duruşmasına, bu davanın yanı sıra FETÖ’ye yönelik soruşturmalarla ilgili tutuklu bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile ana dava dosyası sanıklarından Ogün Samast ve tarafların avukatları katıldı. Daha sonra sanıkların savunmasının alınmasına başlandı. Sanık Ramazan Akyürek savunmasını yaptığı sırada mahkeme duruşmaya kısa bir ara verdi. 

ODASINDA ARAMA YAPILDI
Verilen aranın ardından salona gelen mübaşir, duruşmanın 2 saat sonra devam edeceğini duyurdu. Mahkemenin üye hâkimlerinden olan ancak duruşmaya katılmayan Bünyamin Karakaş’ın odasında gözaltına alındığı ve burada arama yapıldığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ soruşturması kapsamında, hâkim Bünyamin Karakaş için gözaltı kararı verdiği bildirildi. 

AKYÜREK İDDİALARI REDDETTİ
Dink cinayeti duruşmasında ise Ramazan Akyürek, 8 Mayıs 2006’da Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden ayrıldığını, 9 Mayıs 2006’da ise İstihbarat Daire Başkanı olarak göreve başladığını söyledi. Dink cinayetinin kendisi Trabzon’dan ayrıldıktan sonra işlendiğini belirten Akyürek, “İstihbarat şube kaynaklı eylem bilgisini ilgili makamlara iletmiş biri olarak Dink ailesinin acısını paylaşıyor, sorumluların bulunmasını onlar kadar istiyorum. Hrant Dink’i öldürmek için örgüt kurmak suçlaması bana çok ağır geliyor. Menfur olaydan 10 yıl sonra tarafıma yönelik iddiaları üzüntü ile karşılıyorum. İnanıyorum ki adil bir yargılama sonunda mutlaka tüm gerçekler ortaya çıkacaktır” dedi. 


Ayşegül USTA/Hürriyet