Hakimler ve Savcılar Kurulu, internet sitesinden yaptığı açıklamada avukatlıktan hakim ve savcılığa geçenlerin mesleğe kabul işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. HSK, 1.150 adayı mesleğe kabul etti. 170 adayın mesleğe kabulü reddedildi. Pazartesi günü Külliye'de kura töreni gerçekleştirlecek.

HSK'nın duyuru metni şöyle;

T.C.

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU 

Hâkimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından, meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan Avukatlıktan geçme 7. dönem adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile 4. dönem idari yargı hâkim adaylarının mesleğe kabul işlemleri tamamlanmıştır.

Mesleğe kabullerine karar verilen adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları ile idari yargı hâkim adaylarının Kur’a töreni, 05/03/2018 tarihinde saat 13:30'da Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezinde (Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi 06560 Beştepe/ANKARA) yapılacaktır.

Mesleğe kabul edilen adaylar zemin kat fuaye ve büyük salona, daha önce bildirdikleri bir yakını ise 1. ve 2. katta bulunan salonlara ve fuaye alanlarına yönlendirilecektir.

Mesleğe kabul edilen adayların saat 12:00’da cübbeleri ile birlikte Kur’a salonunda hazır olmaları gerekmektedir.

Mesleğe kabul edilen adayların cübbe dağıtımına ilişkin bilgiler Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir.

İlgililere duyurulur. 

-  Mesleğe kabule ilişkin sorgulama ekranı