Duyuruda, "Sonbahar dönemine ilişkin, meslektaşlarımızın mazeretleri nedeniyle gönderdikleri talepleri ve kadro ihtiyacı ile sınırlı olmak üzere bir ara kararname çalışması yapılmakta olup, bunun dışında Dairemiz gündeminde Yargıtay ve Danıştay’da görev yapan tetkik hâkimleri ve Cumhuriyet savcıları ile bölge adliye mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri, adli yargı ilk derece mahkemeleri ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile ilgili herhangi bir genel kararname çalışması bulunmamaktadır." denildi.

İşte o duyuru;

T.C.
HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU

BİRİNCİ DAİRESİ
DUYURU
 
Hâkim ve Cumhuriyet savcılarına ilişkin olarak kapsamlı bir kararname çalışması yapıldığına yönelik çıkan bir kısım haber ve duyumlar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Bilindiği üzere, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, Kurulumuzun internet sitesinde her yıl Ocak veya Şubat aylarında ilan edilen prensip kararları ve kararname takvimine göre sadece Mayıs veya Haziran aylarında bir ana kararname yapılmaktadır. Ayrıca Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 8. maddesinde eş, sağlık, öğrenim durumları ile doğal afetlerin mazeret nedenleri olarak sayılması ve teşkilatımızın ihtiyaç durumu da göz önünde bulundurularak, bu mazeretlerle sınırlı olmak üzere sonbahar döneminde mazeret kararnamesi çıkartılmaktadır.

Bu çerçevede; Sonbahar dönemine ilişkin, meslektaşlarımızın yukarıda belirtilen mazeretleri nedeniyle gönderdikleri talepleri ve kadro ihtiyacı ile sınırlı olmak üzere bir ara kararname çalışması yapılmakta olup, bunun dışında Dairemiz gündeminde Yargıtay ve Danıştay’da görev yapan tetkik hâkimleri ve Cumhuriyet savcıları ile bölge adliye mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri, adli yargı ilk derece mahkemeleri ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde görev yapan hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile ilgili herhangi bir genel kararname çalışması bulunmamaktadır.
Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Hâkimler ve Savcılar Kurulu