Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "HSYK olarak amacımız, düşen güven trendini tersine çevirmek ve tekrar vatandaşın yargıya olan güvenini arttırmak. Bunun için çalışıyoruz" dedi. 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşların yargıya olan güveninin azaldığını belirtti. 

Toplumda yargıya olan güvenin azalmasında bir takım olayların etkisi olduğunu ileri süren Yılmaz, HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz'ın bir toplantıda söylediği, "Türkiye, geçen birkaç yılda yargının silah olarak kullanıldığı bir süreci yaşadı" sözlerini anımsattı. 

Yılmaz, şunları söyledi: 

"Yargı, silah olarak kullanıldı ya da kullanılmadı sözünden çok şunu söyleyebilirim: Yargıda bu dönemde sıkıntılı bir süreç yaşandı.  Bu nedenle vatandaşların yargıya olan güveni giderek aşağıya doğru indi. Bu açıdan bizim amacımız tekrar o güven ilkesini yukarı doğru çekmek." 

Yılmaz, yargıda memnuniyet endeksinin yüzde 52, yargıya güven endeksinin ise yüzde 20 civarında olduğunu hatırlatarak, "HSYK olarak amacımız, düşen güven trendini tersine çevirmek ve tekrar vatandaşın yargıya olan güvenini arttırmak. Bunun için çalışıyoruz.  İlerleyen zamanlarda umarım bunu başarırız" değerlendirmesinde bulundu.