HSYK üyesi Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Kayseri Barosu'nu ziyaret ederek Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Çiçekli, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “HSYK, yeni yapısıyla demokratik bir yapıya kavuştu. Ancak zamanla daha demokratik bir yapıya kavuşacağını düşünüyoruz. Bu konuda gerek Adalet Bakanlığı'nın gerekse HSYK bir çalışma içerisinde. İlerleyen zamanlarda yapılan bu çalışmaların somutlaştıkça kamuoyuna açıklanacak” dedi.

Kayseri'nin İç Anadolu Bölgesi'nin en hızlı gelişen ve büyüyen şehri olma özelliği olduğunu söyleyen Çiçekli, bunun yanında son zamanlarda yapılan yasal düzenlemelerle Kayseri'nin adeta bir yargı merkezi haline geleceğini vurguladı. İstinaf Mahkemesi'nin Kayseri'de kurulmasının öneminin büyük olduğunu, kendilerinin de bu konuyu yakinen takip ettiklerini ve sonuçta İstinaf Mahkemesi'nin Kayseri'ye kazandırılmış olduğunu dile getirdi.
 
Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç ise yaptığı açıklamada, “HSYK üyesi Prof. Dr. Bülent Çiçekli'nin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyuyoruz. HSYK'nın son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle daha demokratik bir yapıya sahip. Yapılan çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Yargının hızlanması ve adaletin sağlanması bakımından atılması gereken adımlar var. Bu konuda Kayseri Barosu olarak her türlü katkıyı sağlamaya ve elimizden geleni yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Konaç, demokratikleşme sürecinin yaşandığı bu günlerde her kurumun üzerine düşeni fedakarca yapması gerektiğini, HSYK'nın da bu sürecin dışında kalmayarak sürece katkı sağladığını gözlemliyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Bülent Çiçekli'ye ziyareti nedeniyle teşekkür eden başkan Konaç, hatıra olması bakımından Prof. Dr. Bülent Çiçekli'ye bir hediye verdi.