Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda arama yapan Balyoz davası eski savcısı Fikret Seçen’in, İstanbul’daki “Askeri Casusluk” davasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle açığa alınmasını istedi.

Davanın soruşturma aşamasında Savcı Seçen’in de eşlik ettiği Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda, zeminde gömülü 43 klasör belge ve CD’ler bulunmuş, bu belgeler daha sonra “kumpas” tartışmalarına yol açmıştı.

Söz konusu belgeler Balyoz davası dosyasına da delil olarak girmişti. Belgelerin “düzmece” olduğu daha sonra hazırlanan bilirkişi raporlarıyla ortaya çıktı.

Sanık avukatları, soruşturma aşamasında Savcı Seçen’i HSYK’ya şikâyet etti. HSYK 3. Dairesi, Fikret Seçen hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi.

Müfettiş, “Seçen’in yürüttüğü soruşturmada bilgi ve belgelerin düzmece olduğu, soruşturmanın sahte ihbar ve belgelerle yürütülerek, Donanma’nın kalbi olan Gölcük’te aramalar yapıldığı, bu aramalarda polisin eliyle koymuş gibi zemin altında delil bulmasının hayatın ola- ğan akışına aykırı olduğu gerekçesiyle, davanın sanıklarına kumpas kurulduğunun anlaşıldığını” belirtti. Müfettiş, bu nedenlerle Seçen’in açığa alınmasını istedi. Müfettişin bu talebini dün görüşen HSYK 2. Dairesi, kararını kısa süre içinde verecek.



 Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK