İsmail SAYMAZ

İSTANBUL - Demokrat Yargı, 19 Eylül’de toplandı. Ertekin’in öncülüğündeki altı üye ile Bursa Savcısı Şemsettin Aksoy, Bursa Hakimi Ahmet Alkan, Yargıtay üyeleri Nihat Ömeroğlu ve İsmail Rüştü Cirit, uzlaşamadı.

Bursa Grubu’ndan dört üye, yöneticilik ve üyelikten istifa etti. Dün de Bursa’da görevli 14 hakim ve savcı, Ertekin ve ekibini, “kendilerini ve yakın arkadaşlarını HSYK’ya taşımakla” suçlayıp ayrıldı. Ertekin ise Bursa Grubu’nun Adalet Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı İbrahim Okur’un çıkaracağı öne sürülen listeye destek vermek istediğini iddia ederek, şunları söyledi: “Yargı bürokrasisi aday olmamalı ve bakanlık sürece müdahale etmemeli’ dedik, kabul etmediler. ‘Bakanlığa zarar verecek herşeye karşı olduklarını söylediler. Bursa’daki oradaki üyeler, Okur’un adaylığına karşı çıkmayalım’ diyordu.”

İstifacı Şemsettin Aksoy ise iddiayı reddedip şunları söyledi: “Dernek, aday dayatmasın’ dedik. Yönetimi HSYK’ya taşıyacak listeye itiraz ettik. İbrahim Okur ile görüştüm. Bakanlık listesi diye bir listenin olmadığını söyledi. ‘Bir yerde olacaksam, ilkelerine inanacağım insanlarla aynı platformda bulunabilirim’ dedi.” Diğer Eşbaşkan Osman Can ise ayrışmaya ilişkin yorum yapmadı.





Radikal