Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ da HSYK seçiminde “Demokrasi istiyor musunuz, istemiyor musunuz?” sorusunun sorulduğunu belirterek, “Bu memlekette elektrik borcunu ödememiş diye stajyerler mesleğe alınmadı. Ama bir bakan bir hırsızın evinin önünde yatarım dedi. Yapmayın öyle, ya da yapmasınlar. Kimse biçim aklımızla alay etmesin, atık yeter. Bu HSYK seçimi çok önemli, gerçekten bu köprüden önceki son çıkış. Eğer bu HSYK bu siyasi iktidarın eline geçerse bundan sonra kimse bu yargının bağımsız olacağından bahsetmesin. Biz bu kötü amacı tesis edecek değirmene su taşımayacağız, arkadaşlardan da isteğim kimse bu değirmene su taşımasın. Cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile döşeli ya artık ben diyorum ki yeter, bu faşizme giden yolların taşlarını biz döşemeyelim diyorum.” şeklinde konuştu.

'SEÇİMLERİ MANİPÜLE YERİNE VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN'

 Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Karadağ, "Adalet Bakanlığı HSYK seçimlerini manipüle etmek yerine meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlasın.” dedi.

Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ, Adalet Bakanlığı’nı Güneydoğu’daki hâkim ve savcılarla ailelerinin güvenliğinin sağlanması için koruma tedbiri almaya çağırdı.

Hürriyet'in haberine göre, Karadağ şöyle konuştu:

“Ükemizde neredeyse bir iç savaş başlamıştır. Görüşmelerimizde Muş adliye lojmanlarının saldırıya uğrayıp dairelerin camlarının kırıldığını, diğer illerde de lojmanlar önünde gösterilerin yapıldığını öğrendik. İzinden dönen Cizre hâkim ve savcıları, Viranşehir’den ileri gidememişlerdir. Adalet Bakanlığı HSYK seçimlerini manipüle etmek yerine meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlasın.”