Oya ARMUTÇU

Daire, Ankara’da 4, İstanbul’da 2 hâkim hakkında inceleme izni verdi. Bu izinler üzerine müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerin incelemesinin ardından hâkimlere soruşturma açılıp açılmayacağına HSYK 2’nci Dairesi karar verecek. 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı avukat Mustafa Kamalak’ın türbanlı avukat eşi Zübeyde Kamalak’ı duruşmaya almadığı için HSYK’nin önceki gün hakkında inceleme başlattığı Hâkim Mustafa Karadağ da karşı şikâyette bulundu. 

KAMALAK’A  SUÇ DUYURUSU

Karadağ, “Avukat Zübeyde Hanım’ı o mahkemeden attı, ama büyük ihtimalle kendisi o mahkemeye giremeyecektir” diye tehdit ettiği iddiasıyla Mustafa Kamalak hakkında suç duyurusunda bulundu. Karadağ, Kamalak’ı Ankara Barosu’na da şikâyet etti. Karadağ, savcılıktan yargıyı tehditten, Baro’dan ise meslek etiğine aykırı davranıştan işlem yapmasını talep etti. 

KAPALI BAŞA YASAL OLANAK YOK

Karadağ, Avukatlık Kanunu, yönergeler, Avukatlar Yönetmeliği ve Avrupa’da avukatların tabi olduğu meslek kurallarına göre duruşmalara baş açık girilmesi gerektiğini, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının da avukatların duruşmalara başları açık girmelerine olanak sağlayan bir karar olmadığını savundu. Karadağ şikayetinde, “Türk mahkemelerinde hâkimler başları kapalı olarak duruşma yapamayacaklarına göre avukatların da başları kapalı duruşmalara katılmasına yasal olanak bulunmamaktadır” dedi.