Başkan Kazan ve bir kısım yönetim kurulu üyeleri Sakarya’nın Kocaali ilçesinde tabelasında  “Kocaali Hukuk Bürosu”  yazan büroya giderek, Avukatlık Kanununa göre büronun avukatını ve ruhsatnamesini sordu.  Ancak karşılarına avukat değil Kocaali’de görev yapan bir “muhtar” çıktı!

“Kocaali Hukuk Bürosu” yazan büroda sekreter olarak çalışan personelin verdiği bilgiler, SGK kayıt bilgileri ve muhtarın beyanları tutanak altına alınarak muhtar ve bazı avukatlar hakkında soruşturma açılarak suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. 

Avukatlık kanununa göre çıkar karşılığı aracılık yapmanın suç olduğunu ifade eden Başkan Kazan bu kişilerle işbirliği içinde olan avukatlar hakkında da Baro tarafından soruşturma açılacağını ve savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl da kamulaştırma davaları için aracılar ile birlikte kahve toplantıları düzenleyen kişilere baskın düzenleyen Sakarya Barosu söz konusu aracı kişileri şikâyet etmiş ve yapılan yargılama sonucunda aracının cezalandırılmasına karar verilmişti. Aracı kişiler aracılığıyla iş takibi yapan avukatın yargılamasının ise Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde devam ettiği bildirildi. (hukukihaber.net)