Hakim, savcı, avukat katip ve mübaşir olan İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, ilk dava deneyimlerini İzmir Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yaşadı. 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sanal mahkeme projesi, lisans eğitimlerinin son aşamasına gelen İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine meslek hayatları öncesi ilk mahkeme deneyimini yaşattı. İzmir Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim, savcı ve avukat sıfatları ile duruşma icra eden öğrenciler, gerçek bir dava dosyasından esinlenerek soruşturma ve kovuşturma evresinden karar aşamasına kadar bir davanın her anında gerçek zamanlı rol oynadı.
 
GİZLİ BELGELER HEYECAN KATTI
 
Bir kamu davasının görüldüğü duruşmada, alacak tahsili anlaşmazlığı nedeni ile kişiyi hürriyetinden mahrum etme ve yağma suçunu içeren bir dosyanın görüşmeleri yapıldı. Dava öncesi bir provanın yapılmaması ve her öğrencinin görevine düşen rol ile ilgili duruşma sırasında ortaya gizli bir belge koyması duruşmaya ayrı bir heyecan kattı.
 
PROFESYONEL DESTEK ALDILAR
 
Öğrencilere hazırlık aşamasında, İzmir Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Nevhan Akyıldız, İzmir Barosu avukatlarından Pelin Turan, Gizem Gücüyeter ve Zekiye Özen İnci, İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Sevinç Arslan Hızal ve Arş.Gör. Elif Er Ağ profesyonel destek verdi.